Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi kan utmana om SM-guldet”

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

David Accam ser fram mot derbyt mot Djurgården. 

Hammarbys anfallare menar att laget stärkts mentalt av segern mot MFF och matcherna mot Basel - och kan nu utmana MFF, Djurgården, AIK och Elfsborg. 

- Vi kan utmana om SM-guldet. Så pass bra lag har vi, säger han. 

Hammarby ser fram emot derbyt mot Djurgården med gott självförtroende efter den senaste segern mot Malmö FF. 

- För oss är det en stor match. För oss spelare, för laget, supportrarna och alla. Vi har förberett oss på bästa sätt och tar en match i taget. Vi vet att Djurgården är ett bra lag, men det är vi också. 

- När vi jobbar hårt och har en bra dag så kan vi slå dem, det här blir en stor match för oss och en bra chans för oss att visa att vi är ett topplag. 

Hur ser du på att Djurgården säger att ni har all press på er för att ni måste vinna för att vara med och slåss om SM-guldet och en topp tre-placering?

- För oss handlar det bara om oss, det handlar inte om dem. Vi ska vara så bra vi kan. När vi är så bra vi kan är vi ett av de bästa lagen i Sverige. Och det är dit vi ska nå nu också. 

Hur ser du på din situation när Milos Milojevic kommit in som en ny tränare?

- Vi spelar på ett annorlunda sätt nu och har väldigt många offensiva spelare. Så det är svårt att få alla att passa in. Men för mig personligen fortsätter jag att träna hårt och försöker göra mitt bästa. Jag hoppas få min chans igen. 

”Jag berömmer båda tränarna där”

Har du pratat om framtiden med klubben?

- Personligen vill jag bara njuta. Jag vill inte titta för långt fram. Jag gjorde det när jag var ung och då gick det inte alltid så bra. Nu tar jag en match i taget och koncentrerar mig bara kort tid framöver. 

Kan ni utmana om SM-guldet i år?

- Ja, det tror jag. Jag tycker vi har en så pass bra trupp. Framför allt har vi visat det när vi mötte Malmö FF och i Europa mot Basel .Vi har blivit mer tuffare, aggressivare och vår mentaltlitet har blivit tuffare. Vi är starkare mentalt nu. Vi hade en lite mjukare mentalitet tidigare. 

Är det Milos Milojevic som ändrat på mentaliteten?

- Vi försökte ändra på det redan när jag kom hit. Att vi skulle bli starka mentalt och fysiskt. Det startade redan från januari. Jag berömmer båda tränarna där, både Stefan (Billborn) och Milos. Jag tycker att vi har ett så pass bra lag att vi kan utmana om SM-guldet nu.