Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har haft jävligt mycket problem”

Jesper Nyholm bröt benet mot Örebro i tisdags. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Jesper Nyholms drabbades av en allvarlig skada mot Örebro.

Under veckan har spelartruppen försökt bearbeta situationen.

– Ska jag vara ärlig så har vi haft jävligt mycket problem, säger Ahmed Yasin.

Det var i tisdags som Jesper Nyholm ådrog sig en allvarlig skada när AIK gästades av Örebro SK i kvartsfinalen av svenska cupen. 

I kamp med Michael Omoh så hann Nyholm först in i en situation, men direkt efter att han sparkat i väg bollen så stämplades han av Omoh och benet gick rakt av. 

Yasin: "Vi spelar för Nyholm"

AIK meddelade på torsdagen att försvararen opererats och att han kommer att bli borta resterande delen av året. 

Under de senaste dagarna har AIK tränat på som vanligt men också försökt bearbeta situationen, men samtidigt uttrycka sitt fulla stöd till Nyholm.

– Vi får spela derbyt för honom, säger Yasin inledningsvis.

– Ska jag vara ärlig så har vi haft jävligt mycket problem med Nisse, Sundgren och nu det här med Jeppe. Vi är kanske det laget i allsvenskan som haft mest problem. Men vi har ändå hanterat det på ett bra sätt. Det är olyckligt att det hände Jesper, och jag tycker synd om honom. Men vad jag vet så har operationen gått bra. Vi ska få en tid snart till att åka och hälsa på honom.

Oscar Linnér:

– Det klart det är tufft att se en vän och lagkamrat bryta benet rakt av. Jesper offrade sig för gruppen och det blev en väldigt obehaglig skada.

 

LÄS OCKSÅ: Michael Omoh om skräckskadan i svenska cupen 

 

Norling: "Det är bra alltså - det är bra för AIK"

Rikard Norling berättar att det har varit en viktig process i att försöka hålla spelarna informerade om Nyholms status men också stötta varandra.

– Det är viktigt att hålla spelarna informerade och se till att om det är någon som behöver extra stöttning att den personen i så fall erbjuds det. Jeppe måste få hundraprocentig backning på det han behöver här och nu men också i framtiden. Det är mycket sjukhusvård för tillfället och uppmärksamhet på hans villkor, ifrån oss alla. 

– Alla vill egentligen dit och sitta runt honom och så, men på de villkor som han själv satt upp i det här läget, har vi försökt att tillgodose det. Sen när man tittar på det truppmässiga är det återigen Björn (Wesström) som får ta sig an uppgiften för att Jesper är borta över en lång tid. Jag är en del utav det att stötta honom så att vi kan hitta och agera. Jag är med i en process och diskuterar hur vi ska bete oss.

Är det utmanande att träffa rätt i karaktär, personlighet och egenskaper?

– Ja, det är det. Eller utmanande..man kan säga att vi tar oss an den utmaningen för att det är viktigt. Det vi nu med Nabil (Bahoui) och Alexanders (Milosevic) återtåg är två exempel som för mig är helt magiskt. De kommer tillbaka och går in från sitt första andetag med gruppen och en naturlig förståelse om vad det här handlar om. De har också en hög fotbollsmässig kvalitet som gör att de en gång har spelat i AIK och därifrån dessutom tagit sig vidare till ännu större utmaningar. Det ska inte underskattas, säger Norling.

 

 

Norling blir nästan lite rörd. Det blir tyst, men han fortsätter några sekunder senare.

– Vi hade en lagbild där vi satte upp laget. De som sitter längst ner på bilden är spelarna som gjort flest antal AIK-matcher. Där var alla nästan bördiga från Stockholm och det var blåa linjen, det var någon grön linje, och det var bara en spelare som inte var det - och det var Budumir Janosevic, för att målvakterna ska sitta längst fram. Det är en skön känsla faktiskt. Det är allt ifrån Henok Goitom, Anton Salétros till Alexander Milosevic. Det är bra alltså. Det är bra för AIK.

Just det här med blåa linjen, det märks att ni värdesätter det högt. Jag tänker på alla gånger ni pratat om det öppet och hur du själv pratar om det nu.

– Det gör det. Det betyder mycket för oss och att vi förhåller oss till det. Vi vill identifiera oss med det och det ligger i linje med AIK på något sätt. Tittar man på de killarna, Alex och Nabil återigen som ett exempel, de har gjort sin framgång via AIK. Det märks hur mycket de tycker om klubben, säger Norling.

– När man väl sneglar och vill komma tillbaka så är det lätt att komma till AIK. När man väl kommer till AIK så upptäcker spelarna nog hur mycket man älskar det. Hur mycket man uppskattar för det AIK står för. Det är min upplevelse. 

 

LÄS OCKSÅ: Nyholm blir borta säsongen ut 

 

Wesström: "Vi är rätt underbalanserade"

Mitt under intervjun dyker den förre SM-guldvinnaren Daniel Örlund upp.

– Oh - titta nu kommer Daniel Örlund. 

Norling fortsätter där han slutade tidigare.

– Men det är min upplevelse när jag identifierar hur spelarna beter sig.

Sportchefen Björn Wesström berättar att man startat en rekryteringsprocess. Just nu diskuterar han tillsammans med Rikard Norling om hur man ska gå vidare.

– Dels har vi våra känslor hos Jesper, men tittar man på truppen i dag är vi rätt underbalanserade på mittbackspositionen, vilket gör att vi måste göra ett inventeringsjobb och värderingsjobb hur vi ska hantera vår spelartrupp utifrån våra behov. Det blir ännu en maxinsats i rekryteringsarbetet som inleds. Sedan kan det sluta med att vi är nöjda med det vi har, men du måste i alla fall göra grundjobbet för att komma fram till det. Det har varit rätt tydligt de här dagarna.

Kommer ni gå för en ny mittback?

– Vi har inte slagit fast det överhuvudtaget, utan vi är väldigt öppna. Vi tittar på de alternativ vi själva har, vi har juniorspelare vi tittar på och det finns tillgängliga och otillgängliga spelare där ute. Vårt fönster är fortfarande öppet, men vi kan konstatera att vi gjort av med de pengarna som vi hade inför det här fönstret.