Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi får heja på grabbarna från Södermalm i morgon”

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK sätter press på konkurrenterna efter segern mot ÖSK.

Nu hoppas man på att serieledarna förlorar derbyt.

– Djurgården får inte vinna, säger Henok Goitom.

– Vi får heja på grabbarna från Södermalm i morgon, säger Oscar Linnér.

AIK biter sig kvar i guldstriden. Efter en 2-0-seger hemma mot Örebro SK, där Henok Goitom gjorde två mål, går man tillfälligt om Hammarby i tabellen.

Nu är avståndet upp till serieledarna Djurgården bara tre poäng som i morgon ställs mot Hammarby i ett stekhett Stockholmsderby.

”Djurgården får inte vinna”

I AIK hoppas man på att Blåränderna ska tappa poäng.

– Alla lag som är framför oss vill man ska förlora. Det är matematiskt, det handlar inte om känslor. Alla lag har olika scheman, vi kan inte kontrollera det. Man får bara ta det här med en klackspark, säger AIK:s lagkapten Henok Goitom.

Vilket resultat är bäst för AIK i derbyt?

– Jag vet inte, för att veta det måste man kalkylera alla fyra matcherna för alla lagen. Men om vi tänker på hur tabellen ser ut just nu så får Djurgården inte vinna. Sedan om Hammarby vinner eller kryssar, det är svårt att veta.

Hur realistiskt är det med guld?

– Det blir realistiskt med två matcher kvar, då vet vi hur det ser ut. Det är svårt att säga nu, det finns inget att ta på.

”Får heja på grabbarna från Södermalm”

Tarik Elyounoussi menar att gulddrömmen lever i allra högsta grad med tre matcher kvar på den allsvenska säsongen.

– Vi är med, det kommer bli spännande. Det är fantastiskt för ligan att det är så många lag med i racet, det kommer bli spännande, säger norrmannen.

Vilket resultat är bäst för AIK i derbyt?

– Vinst till Hammarby kanske. Då har vi lika många poäng och tre poäng upp till Djurgården. Det kommer bli spännande framöver.

Kommer du se derbyt i morgon?

– Jag kommer se på Fredrikstad-Moss, norska division ett.

Oscar Linnér:

– Djurgården ska absolut inte vinna. Utan att få det att framstå som att jag bryr mig allt för mycket, det är klart att det vore illa om Djurgården vann för alla lagen bakom. Vi får ta på grabbarna från Södermalm i morgon och hoppas på ett drömscenario med ett oavgjort resultat. Då tappar två av lagen vi slåss mot poäng och det vore fördelaktigt för oss, säger AIK-målvakten.