Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi är på väg mot Real Blåvitt igen”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: BERNADETT SZABO / REUTERS BILDBYRÅN

NORRKÖPING. IFK Göteborg har värvat in tunga namn inför allsvenskan - det allra senaste tillskottet är världsstjärnan Marek Hamsik, 33.

Rikard Norling kan inte låta bli att imponeras av satsningen.

– Vi är på väg mot Real Blåvitt igen, säger han.

IFK Göteborg har förstärkt truppen rejält i vinter. Simon Thern presenterades för klubben för bara några veckor sedan och den senaste spelaren att gå till Blåvitt är den slovakiske världsstjärnan och förre Napoli-kaptenen Marek Hamsik, 33, som landade på Landvetter sent på söndagskvällen för att slutföra övergången och skriva på.

Därtill väntas både Marcus Berg och Oscar Wendt ansluta i sommar. Sedan tidigare finns Pontus Wernbloom, Mattias Bjärsmyr, Jacob Johansson, Robin Söder, Tobias Sana, Kolbeinn Sightorsson och Giannis Anestis i truppen. 

Rikard Norling: ”Riktigt imponerande”

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling imponeras av Blåvitts satsning efter 1-1 i svenska cupen.

– Jag tror att IFK Göteborg kommer vara jävligt starka i år. Nu får de i sommar ytterligare förstärkning (Oscar Wendt och Marcus Berg) och räknar man erfarenhet och cv på de här killarna som de har nu i truppen så vette tusan om det har varit så tidigare i en allsvensk trupp med så mycket Europamatcher och landslagsspel. Det är riktigt imponerande, säger Norrköpings tränare till SportExpressen.

Och Marek Hamsik på det.

– Ja, om Blåvitt får in honom som (skratt) lite grädden på moset så är det klart att.. det var väl Real Blåvitt här för några år sedan och det är på väg dit igen känns det som.