Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vet inte om någon får godkänt i dag”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

DEGERFORS/STOCKHOLM. AIK saknade avstängda Sebastian Larsson och Alexander Milosevic.

Då åkte man på en blytung förlust mot Degerfors.

Efter matchen ville AIK-tränaren Bartosz Grzelak inte recensera stjärnduons ersättare.

– Jag vet inte om någon spelare eller ledare får godkänt i dag, säger han.

AIK åkte till Värmland för att möta Degerfors utan två av sina viktigaste spelare. Både Sebastian Larsson och Alexander Milosevic var avstängda, och den meriterade duon ersattes av unge Yasin Ayari och rutinerade Per Karlsson. 

– Det är klart att det är två spelare som jag jättegärna hade velat ha haft här. Men vi har en större budget än vad Degerfors har och vi ska kunna ersätta spelarna, säger Bartosz Grzelak om Larsson och Milosevics frånvaro.

Utan Larsson och Milosevic blev det en match AIK helst vill glömma. Victor Edvardsen gjorde två klassmål, och även om Nabil Bahoui reducerade i matchens slutskede vann Degerfors med 2-1.

Grzelaks kritik mot egna spelarna

En tung förlust för AIK i kampen om SM-guldet. Efter matchen var det en besviken Bartosz Grzelak som summerade matchen och stjärnornas ersättare. 

– Ayari gör som alltid sitt bästa, men det är orättvist att jämföra honom med Sveriges bästa mittfältare. Karlsson ska ersätta en av seriens bästa innerbackar. Han har inte spelat kontinuerligt. Jag vet inte om någon spelare eller ledare får godkänt i dag, säger han. 

Förlusten var AIK:s första sedan början av juli. Då förlorade man mot Häcken i den första omgången efter EM-uppehållet.

– Man ska inte måla fan på väggen, vi har haft en bra svit innan. Allting handlar om hur vi studsar tillbaka. Jag tror inte det är mentalt, har du en dålig dag så vinner du inte i den här serien, oavsett klubbmärke, säger Bartosz Grzelak. 

”Tycker inte vi ska vara nöjda”

AIK-tränaren får medhåll av mittbacken Sotirios Papagiannopoulos. 

– Jag tycker inte att vi ska var nöjda med vår insats, det är alldeles för dåligt. Vi kommer hit och förlorar mot Degerfors. Visst de gör det bra, men vi ska inte förlora en sådan match, säger han.

Mot Degerfors fick Papagiannopoulos bilda mittbackspar med Per Karlsson. 

– Det kändes bra jag och ”Pertan” har spelat förr, det var inga konstigheter. Vi får försöka snacka så mycket som möjligt och hålla i defensiven och i dag gick det så där, säger han.