Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vet att jag träffade en öm punkt senast”

Foto: ERIK SIMANDER
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Tre raka segrar för Djurgården och allsvenska serieledare. 

I kväll väntar en stekhet seriefinal mot det Malmö FF som Bosse Andersson menade var ”stressade av Djurgården” inför säsongen.

– Jag vet att jag träffade en öm punkt senast, säger sportchefen och ler.

Djurgården har inlett allsvenskan oerhört starkt. Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs lagbygge har full pott efter tre omgångar och toppar tabellen två poäng för regerande mästarna Malmö FF. I kväll ställs lagen mot varandra i en tidig seriefinal.

Och självförtroendet är onekligen på topp ute på Kaknäs inför matchen.

– Vi har fått en bra start och klart att vi har stor respekt för Malmö, det är inget snack om det, men det ska bli kul att mäta oss och se vart vi står, säger Bosse Andersson.

Malmö FF har en tung bortasvit mot Djurgården. Faktum är att MFF har tre förluster och en oavgjord på de fyra senaste försöken.

– Det är helt nya förutsättningar nu. Men jag tror att Malmö har en stor respekt att komma till Tele 2 och spela mot oss. Det var en härlig vändning senast och många av våra spelare var med i den matchen, så jag tror inte att några av Malmös spelare tycker det är jättekul med underlaget.

Vad betyder just den faktorn?

– Det klart att det kan betyda mycket. Dels att MFF haft dåliga resultat på det och de vet att vi är skickliga där. Malmö är ganska kritiska till konstgräs i grunden men det är inget nytt till den här matchen, så har det varit i många år.

Har ni en fördel?

– Vi har ingen fördel så däremot känner vi oss trygga med en bra start. Vi har en stor respekt för Malmö och vi vet att vi kan rubba dem om vi gör en bra insats oavsett underlag.

Bosse Andersson om utspelet mot MFF

Inför den allsvenska premiären kom Djurgårdens sportchef med ett utspel mot just Malmö FF i en intervju med SportExpressen.

– Det enda jag kan vara bitter på med Malmö FF är att om inte jag hade varit borta i fem år, då hade Malmö FF aldrig varit där de är i dag. Hade vi varit i Djurgården hade MFF inte rusat i väg, sa Bosse Andersson då och tillade. Jag tror att Malmö känner sig jävligt stressade av Djurgården. Eller, jag vet det.

Kort efteråt svarade Malmö FF:s guldklimp Anel Ahmedhodzic på utspelet.

– Han snackar mycket han, Bosse, sa mittbacksstjärnan.

Nu har det gått drygt tre veckor sedan den där intervjun och Bosse Andersson skrattar till när ämnet kommer på tal igen.

– (skrattar) Nä, men det ligger väl något i det. Jag tror Malmö känner och tycker att vi har gjort ett bra jobb. De har respekt för oss också, sedan är det kul när det blir lite dueller, konstaterar Bosse med ett leende.

Mellan dig och Daniel Andersson?

– Ja, vi har faktiskt roligt tillsammans. Vi har en härlig dialog och vad heter han backen där som uttalade sig (Anel Ahmedhodzic), han sa ju helt rätt där att Malmö är större än oss och att jag pratar mycket. Det är exakt som det är. 

”Det kan vara en sak som gör skillnad”

– Malmö har gjort det fantastiskt och det är en stor klubb, vi har haft många tuffa dueller och även 2019 hade vi en härlig match när vi vann på gräset. Vi har bra facit mot MFF och det känner jag mig trygg i.

Kan du känna att du träffade en öm punkt med dina uttalanden?

– (skratt) Jag tror det, eller, jag vet att jag träffade en öm punkt senast (skratt).

Hur hög är höjden i Djurgården 2021 anser du?

– Många lag är med och slåss om det i toppen men jag känner mig väldigt trygg i att vi kommer göra ett jävligt bra resultat i år, sedan vad det räcker till får vi summera i december. Säsongen är lång, vi har många bra verktyg och skickliga tränare som jobbar hårt. Det är en bra förutsättning för att göra resultat. 

– En annan nyckel är att eftersom att det har kommit in så många nya spelare och det är tuff konkurrens, så är en sak som att bara komma med i truppen stentuff. Vi har mindre frågetecken. Vi har många långsiktiga pusselbitar på ledar- och spelarsidan som är på plats och vi har varit väldigt tydliga med vilken roll man har och i vilket läge man är i. Det var viktigt för oss 2019 att vi hade kontinuiteten och det kan vara en sak som gör skillnad.

UR ARKIVET: Bosse Andersson efter SM-guldet