Vecchia: ”Jag tror att fler lag fruktar oss nu”

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Sirius har imponerat under säsongsinledningen. Oavgjort borta mot Hammarby – med mersmak – betyder att laget står på tolv poäng och parkerar på en andraplats.

– Jag tror att fler lag fruktar oss nu när vi spelat så pass bra, säger Stefano Vecchia.

Samtidigt kräver Kebba Ceesay fortsatt fokus.

– Vi har inte bevisat något än, säger han.

Sirius har fått en pangstart på säsongsinledningen. Efter sju omgångar står laget på tolv poäng och ligger tvåa bakom IFK Norrköping. 

På lördagen fick laget 0-0 borta mot Hammarby och var ytterst nära att vinna efter att Yukiya Sugitas skott tagit i stolpen och Stefano Vecchia missat ett par lägen.

Efteråt menar Vecchia att laget förtjänade mer.

– Jag tycker att vi borde ha gjort ett eller två mål, men det gör vi inte. Vi gör ändå en bra match, säger han.

Är det bittert att stå här utan en seger med tanke på målchanserna ni skapar?

– Ja, det tycker vi alla. Vi gör en bra match och kontrollerar stora delar av den. Bajen har väl ett momentum sista kvarten i båda halvlekarna, men det är synd för vi skapar många lägen. Gör vi ett mål får vi en annan match.

”De fruktar oss mer”

Vecchia tycker dock att motståndarnas inställning till Sirius förändrats ju längre in på säsongen man kommit.

– Jag tror att vi har fått betydligt mer respekt nu. Men många tänker nog fortfarande att ”Sirius har bara fått en bra start, nu ska vi ta ner dem på jorden”. 

– Jag kanske också hade tänkt så om jag spelat i ett storlag men jag tror att fler lag fruktar oss när vi spelat så pass bra.

Kebba Ceesay:

– Vi är inte nöjda med en pinne, det är inte dåligt heller mot Bajen, men jag tycker att vi var vassare i den här matchen, säger han.

– Det är viktigt att inte sväva i väg och att vi hamnar i en bubbla. Det kommer inte att vara så här hela året, det gäller att ta varje match och ge hundra.

”Vi har inte bevisat något än”

Hur stark tro har ni inför fortsättningen? Hur långt kan det bära?

– Vi tränar hårt varje dag. Vi har ett bra fokus, vi är ödmjuka och ingen svävar. Det har bara gått sju matcher och säsongen är lång. Jag tror inte att man är bättre än det man visar i senaste matchen. Vi har inte vunnit något än, vi har inte fått någon titel än. Det gäller att jobba hårt, jag tror på det, i stället för att stå och snacka i media. Låt spelet tala för sig själv.

– Innan matchen pratade vi om att matchen mot Bajen passade oss. Flera lag underskattar oss tror jag, i år har vi fått bättre utdelning. Vi håller fokus hela matchen igenom men vi måste behålla hungern.

Tycker du att motståndarna har mer respekt för Sirius nu?

– Nej, det tycker jag inte. Jag tror mer att folk har varit vana att säga ”vi ska spöa Sirius och köra över dem”. Men som sagt, vi lägger inget fokus på det. Vi har inte bevisat något än. Om vi vinner allsvenskan några år i rad, då kan vi prata. Men vi har börjat på en resa och det är där vi är i dag. Nu måste vi vara ödmjuka och ta nästa kliv.