Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varningen till Dplay efter stora haveriet

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Dplays sändningar av allsvenskan har kantats av problem och kanalen har fått utstå massiv kritik. 

Kanalen är dessutom under press från Svensk elitfotboll (Sef) som vill se en förbättring. 

– Vi har än så länge haft allvarlig men schyst dialog. Skulle det däremot fortsätta vara störningar så får vi skärpa tonen, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Sef.

Bild utan ljud eller ljud utan bild. En sida som ständigt kraschar och i värsta fall en match som inte kommer i gång. Dplays sändningar från allsvenskan har så här långt kantats av problem och många har hört av sig till kanalen för att vädra sitt missnöje.

– Det har varit ett enormt tryck på Dplay med väldigt många nya abonnenter tillsammans med en situation där vi inte sänt så många försäsongsmatcher samt att schemat är otroligt komprimerat. Det är viktigt att komma ihåg det och att också uppmärksamma att vår redaktion gör ett bra studioinnehåll, att vi har duktiga och pålästa experter och kommentatorer, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery. 

När förväntas ni åtgärda problemen?

– Vi har redan åtgärdat flera i problem i veckan, kommer att släppa ny uppdatering den här veckan och jobbar kontinuerligt för att produkten ska bli ännu bättre.

En del personer har krävt att fler matcher ska visas på linjär-tv, men det är inte aktuellt i nuläget.

– Det går att se matcherna på många olika sätt och vi jobbar fokuserat på att det ska fungera på så många plattformar och devices som möjligt. Det vi gjort när appen inte fungerat är att hänvisa kunden till ett annat sätt att konsumera matchen medan vi jobbar på att lösa problemet.

”Gör en bedömning”

Under måndagen rapporterade Aftonbladet att en kund kan kräva kompensation om avtalet inte fullföljs. För att det ska vara aktuellt krävs det att kunden tar kontakt med kundtjänsten. 

– När man vänder sig till kundtjänst är fokus på att vi ska hjälpa alla till en bra upplevelse men om man inte kunnat se en match kan man vända sig dit och då gör de en bedömning om kompensation.

Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk elitfotboll bekräftar dialog mellan Sef och Discovery och medger att han är bekymrad över situationen. 

– Det är inget drömscenario för dem som vill se fotboll. Vi ser allvarligt på det, men det gör Discovery också. Jag vet att teknikstrul brukar lösa sig och det kommer det förhoppningsvis att göra även den här gången, säger Enquist och fortsätter: 

– Det här är ingen konfliktdiskussion. Vi står på samma sida båda två. De har tagit kritiken på allvar. Vi har ett sex års samarbete framför oss, och jag känner mig ändå hoppfull att det här kommer bli bra. De första 2-3 veckorna har det inte fungerat fullt ut, men det är viktigt att komma ihåg att det har gått väldigt kort tid.  

”Har inte lagt fokus på det”

SportExpressen har sökt ett antal av Dplays större profiler, däribland Karin Frick och Alexander Axén, för att fråga hur de upplever kritiken, dock utan att få svar.  

När SportExpressen når Tommy Åström vill han inte kommentera problemen. 

– Jag har inte lagt någon fokus på det alls faktiskt. Den typen av frågor hänvisas till Dplay och Discovery och jag fokuserar bara på det redaktionella, säger han. 

Har du fått många frågor om det? Har det varit jobbigt?

– All sådana frågor hänvisas till Discovery och det är Jessica som svarar på dem. Men som sagt, jag har inte lagt någon fokus på det. 

Mats Enquist upplever att dialogen mellan Sef och Dplay har varit positivt, och han känner sig trygg att alla kommer inom kort kunna se allsvenskan problemfritt. 

– Vi har än så länge haft allvarlig men schyst dialog. Skulle däremot fortsätta vara störningar så får vi skärpa tonen, säger Enquist. 

SportExpressen har sökt Discoverys sportchef Hanif Hosseini vid flera tillfällen utan resultat. 

 

Discoverys nya expert ger sin analys inför säsongen