Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varberg värvar från Hammarby

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Varberg värvade nyss Robin Simovic som ersättare till skyttekungen Astrit Selmani - som köptes av Hammarby i december. 

Nu är Jean-Carlos de Brito bara detaljer från att gå åt motsatt håll. 

Om inget oförutsett händer värvar Varberg brassen från Bajen - och presenterar vänsterbacken officiellt i slutet av veckan. 

Det var under tisdagen som Varberg presenterade Robin Simovic som klubbens senaste nyförvärv. Anfallaren, som senast kommer från en sejour i norska Odd, är tänkt som ersättare till Astrit Selmani, som köptes av Hammarby för dryga sju miljoner kronor i december. 

”Bägge parter är nöjda”

29-årige Simovic har varit utomlands de senaste fem åren och spelat i klubbar som Nagoya Grampus och Omiya Ardija i den japanska högstaligan och även i Serie B-klubben Livorno. 

- Vi har signat ett avtal med Simovic som bägge parter är nöjda med och hans ambition är givetvis att komma ut i fotbollsvärlden igen. Men av olika anledningar så gick detta i hamn trots att han är en spelare på en nivå som vi normalt inte har en chans att få, sa tränaren Joakim Persson till Varbergs officiella hemsida när värvningen av Simovic blev officiell. 

Väntas presenteras inom kort

Nu är klubben bara detaljer från att göra en ny värvning. Enligt SportExpressen uppgifter är klubben överens med Hammarby om en övergång för vänsterbacken Jean-Carlos de Brito. Den 25-årige brassen kom till Hammarby under 2019 och gjorde bara fem matcher innan han lånades ut till först IK Frej och sedan till TPS Åbo i somras. Han är muntligen överens med Varberg om ett kontrakt och om inget oförutsett sker väntas han presenteras officiellt i slutet av veckan.