Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Varberg har lagt bud på argentinsk anfallare

Rodrigo Castillo.
Joakim Persson, tränare i Varberg.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Varbergs Bois kommer att värva i sommar för att rädda nytt kontrakt.

Enligt uppgifter till Expressen har klubben nu lagt ett lånebud på den argentinska anfallaren Rodrigo Castillo, 24,

Varbergs Bois har gått tungt i allsvenskan. Klubben parkerar just nu sist i tabellen på fem poäng efter att ha förlorat fyra av de fem senaste matcherna i serien.

Senast fick Varberg med sig en poäng från Stora Valla efter att ha spelat 1-1 borta mot Degerfors IF och på måndag väntar en ny viktig match hemma mot BK Häcken.

Skjuter till kapital

Samtidigt kommer laget att behöva förstärka truppen i sommar. 

Tränaren Joakim Persson har bekräftat för lokaltidningen HN att man är på jakt efter offensiva spelare och nyligen rapporterades det att styrelsen skjuter till extra övergångspengar. Varberg har ett eget kapital på 26 miljoner och mår bra ekonomiskt.

– Nu lägger jag mig inte i den sportsliga biten men det vore konstigt om vi bara satt med armarna i kors och inte gjorde någonting i det här läget. Vi ska göra vad vi kan för att få till något bra, säger Varbergs Bois ordförande Lars Karlsson till HN.

Jagar anfallare

Klubben är sedan tidigare på jakt efter spetsspelare och offensiva sådan. Enligt uppgifter till Expressen har Varbergs Bois också framfört ett bud på argentinaren Rodrigo Castillo.

Det ska handla om ett lån med köpoption - och det återstår att se ifall affären blir av då inget är klart just nu.

Castillo är en anfallare som just nu tillhör Club de Gimnasia y Esgrima La Plata i Argentinas högstadivision. Castillo har spelat fem matcher för laget hittills och är alltjämt mållös.

Tidigare representerade spelaren Club Social y Deportivo Madryn, som huserar i andraligan, där han gjorde tolv mål och två framspelningar på 36 matcher.

Varbergs tränare Joakim Persson.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN