Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Var på väg till Djurgården - nu på provspel i Norge

Publicerad

Christian Rubio Sivodedov ryktades länge till en återkomst i Djurgården. Men när Özcan Melkemichel tog över förändrades läget avsesvärt eftersom att klubben markerade att man krävde provspel - något som Rubio nobbade.

Nu provspelar DIF-produkten med norska Strömgodset, meddelar klubben.

Christian Rubio Sivodedov valde att lämna Djurgårdens IF för cirka två år sedan i jakt på speltid och en utmaning i Europa.

Valet föll på Schalke 04 i tyska Bundesliga där det stora målet var att slå sig in i A-laget inom snar framtid. Men riktigt så blev det inte även om talangen var nära.

Men tidigare under vintern stod det klart att Rubio skulle lämna Schalke. Där och då ryktades han till en återkomst till Djurgården.

Djurgården gick ut med att man ville ta in Rubio på provspel under nya tränaren Özcan Melkemichel - men då förändrades läget eftersom att spelaren valde att avböja erbjudandet.

Rest till Norge

På onsdagen stod det klart att Rubio rest till Norge för att få fart på karriären. Den norska Tippeliga-klubben Strömsgodset meddelade i dag på Twitter att Rubi anslutit till klubben och kommer spendera den närmaste tiden i Norge på provspel.

Enligt Fotbolldirekt rör det hela sig om ett veckolångt provspel - men samtidigt ska det fortfarande finnas intresse från Allsvenskan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag