”Var och en måste kolla sig i spegeln”

Hammarby slog Örebro med 3-2.
Örebro har åkt ur allsvenskan.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Nordin Gerzic framme hos Örebros klack efter matchen.
Foto: Discovery Plus

Med tre matcher kvar åkte Örebro SK ut ur allsvenskan.

Nordin Gerzic fick se sitt lag förlora med 3-2 mot Hammarby från sidan och trots att kontraktet går ut efter säsongen – vill han stanna kvar för att hjälpa sin klubb.

– Jag ska sätta mig ner och se var klubben behöver mig vad jag kan göra för nytta, säger Gerzic

Det blev superettan tillslut.

Örebro SK kunde inte hålla emot borta mot Hammarby och förlorade med 3-2 – ett resultat som innebar att de blev matematiskt klara för superettan med tre matcher kvar att spela.

”Det är klart det slår ner hårt”

Lagkaptenen Nordin Gerzic, som har spelat mest matcher i klubbens historia, fick se sitt lag förlora från sidan då han har dragits med sjukdom.

– Men man har haft den tanken innan matchen, någonstans blev Göteborg och Degerfors, jag ska inte säga spiken i kistan, men nästan. Vi var tvungna att vinna de matcherna och det gjorde vi inte. Det kommer inte som en chock.

Han fortsätter:

– Det är klart det slår ner hårt. Jag skulle ljuga annars. Någonstans så får jag en hunger och vill tillbaka igen, så funkar jag som människa, det finns inget annat. Jag är jävligt besviken och kommer sätta mig i bilen hem, då kommer jag att fundera ut grejer som ska ändras till nästa år, säger han.

Gerzic: ”Då hittar jag motivationen och krigar”

37-åringen har ett kontrakt som sträcker sig till slutet av säsongen, men han har inte tänkt avsluta karriären än.

– Min plan har varit att jag inte skulle spela mer, detta var mitt sista år. Det hade jag bestämt mig när jag skrev på kontraktet, men jag ska sätta mig ner och se var klubben behöver mig vad jag kan göra för nytta. Om det är spelare eller på något annat sätt. Där vi kan dra nytta av mina styrkor, jag vill hjälpa klubben tillbaka till finrummet.

Han fortsätter:

– Under hela min karriär vet alla att jag är en supporter till ÖSK, och om klubben ser att jag skulle göra mest nytta i att förlänga mitt avtal. Om det skulle underlätta oss att komma upp i allsvenskan igen, då hittar jag motivationen och krigar ett år till. Det är inget snack. Men först måste var och en sätta sig ner och kolla sig i spegeln och se vad man kunde gjort bättre. Och vad man inte gjort tillräckligt bra, nu kommer folk börja peka finger. Nummer ett är att sätta sig ner och tänka ”Vad kunde jag gjort bättre?”, säger Gerzic.

Kjäll: ”Jag har tittat mig själv i spegeln”

Även fotbollschefen Axel Kjäll menar att han behöver titta sig själv i spegeln.

– Någonstans vilar det yttersta ansvaret på mig. Det är klart att jag måste titta mig själv i... Eller det har jag gjort. Massor av gånger. Jag måste också göra en analys av det jobbet jag har gjort, inget snack om det.

Kjäll menar att han redan har börjat planera för spel i superettan.

– Det har påbörjats och det har pågått under en period. Mitt jobb var att jobba med två spår, och nu är vi där. Det spåret som vi hoppades att vi inte skulle behöva applicera, säger han.

Se fler höjdpunkter från allsvenskan