Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vänsterbacken tillbaka – Paulinho inte redo än

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Paulinho är fortsatt inte tillgänglig och Kalle Björklund skadad. 

Inför Häcken hemma får Bajen dock tillbaka sin vänsterback.

– Jeahze är tillbaka, säger Hammarbytränaren.

Hammarby har tre segrar på de fyra senaste matcherna och på söndag väntar en ny viktig match hemma mot Häcken i kampen om Europaplatserna.

Då får Stefan Billborn tillbaka sin vänsterback som utgick skadad i derbyt mot Djurgården den 4 oktober.

– Jeahze är tillbaka men Kalle Björklund är borta. Han har haft problem med knäna hela säsongen, det är en slemsäck med svullnad, men ingen operation vi talar om. Han kan inte riktigt böja benet ordentligt, säger Stefan Billborn efter fredagens träning.

Paulinho fortsatt borta

Är han borta en längre tid?

– Det vet man inte, men det tror jag inte. Han har ju haft det i ett par veckor men Kalle har bitit ihop och kört på. Nu har vi sagt att han ska rehabilitera så att vi får koll på det. Jag tror inte att det är allvarligt, det är baksidan av knät och en svullnad.

Paulinho har varit borta från spel sedan Europa League-matchen mot Lech Poznan den 16 september då brassen ådrog sig en muskelskada. Trots att det gått en och en halv månad är Paulinho fortsatt inte redo för spel.

– Han kommer inte att vara aktuell nu. Det ser nog ganska bra ut men han kommer inte att vara med på söndag, konstaterar Hammarbys tränare.

Hur långt borta är han?

– Han fick en bristning i baksidan och det tar ju tid. Paulinho är ute och springer nu så det brukar nog gå ganska fort. Men vi vill inte chansa där. Att han kommer kunna spela i år råder det inga tvivel om men det är ingen idé att chansa.

Bojanic opererad: ”Har gått jättebra”

Vad har ni för prognos på Paulinho?

– Inför den här veckan sa vi att han skulle ut och löpa. Jag har inte hört om något bakslag men han har heller inte kommit ut och tränat med laget. Han är så pass rutinerad så han känner nog själv när det är dags att kliva in. Jag lämnar resten åt sjukgymnasterna.

I förra veckan meddelade Hammarby att Darijan Bojanic åkt på en knäskada i samband med en träning och att han skulle opereras. Ingreppet blev lyckat, meddelar Billborn.

– Darijan har opererats och det har gått jättebra. Nu ska bara såret läka så kan han börja köra. Det kommer gå fort.