Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vändningen: Han kör vidare i Hammarby

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

SportExpressens avslöjande är bekräftat.

Muamer Tankovic förlänger sitt kontrakt med Hammarby – ett kontrakt som gäller över säsongen 2022.

– Jag känner mig jätteglad över att fortsätta i Hammarby, och nu ligger allt mitt fokus på att vinna matcher för Bajen, säger Tankovic till klubbens hemsida.

Muamer Tankovic vara eller inte vara i klubben har varit den stora frågan i Hammarby de senaste månaderna. 

Tankovic kontrakt kontrakt med Hammarby gick ut och han ville inte förlänga direkt då klubbar som Besiktas, Queens Park Rangers och AEK Aten varit intresserade. 

Men ingen klubb har kommit i mål och efter alla turer står det klart att Tankovic fortsätter i Hammarby. Kort innan Hammarbys match mot Sirius under lördagen bekräftar klubben att han stannar i 2,5 år till.

Tankovic stannar i Hammarby

– Vi har haft en bra dialog hela tiden, och vi är väldigt glada att en av allsvenskans allra bästa spelare fortsätter med oss, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter sedan:

– ”Mujo” har övervägt sina alternativ och inte haft någon stress att komma i väg. Samtidigt har vår relation hela tiden varit väldigt god, ”Mujo” har fortsatt att träna här, och han har vetat var han har oss. Att vi nu är överens är vi väldigt glada för, det känns som att vi får in ett nyförvärv, ett jättetillskott i vår spelartrupp.

”Har känt mig rastlös”

Därmed finns Tankovic tillgänglig redan till matchen mot Sirius. Han har varit med och tränat med Hammarby som vanligt trots att hans kontrakt gått ut. I och med förlängningen med Tankovic, som varit en del av Janne Anderssons landslagstrupp, kommer Hammarby också att kunna använda honom i det kommande Europa League-kvalet. 

– Efter att mitt kontrakt gick ut har jag känt mig rastlös eftersom jag inte kunnat spela matcher. Det är en konstig tid vi lever i just nu, och det har blivit som det har blivit. Men jag känner mig jätteglad över att fortsätta i Hammarby, och nu ligger allt mitt fokus på att vinna matcher för Bajen, säger Tankovic själv.


Här är fem saftiga transfers - Zlatan inte etta på listan