Vändningen: Förhandlar med AIK om återkomst

Se ett smakprov ur senaste poddavsnittet ”Disco & Noa” med Expressens Daniel Kristoffersson och Noa Bachner.
Alexander Milosevic i träning med AIK i januari
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Milosevic efter SM-guldet 2018
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Alexander Milosevic har uppgetts vara förlorad för AIK. 

Men enligt SportExpressens uppgifter förhandlar nu ”Gnaget” med mittbacken - och AIK hoppas att guldhjälten skriver på för klubben även om det kan dröja någon vecka till innan ett definitivt besked kommer.

AIK:s guldhjälte Alexander Milosevic har varit kontraktslös sedan han bröt kontraktet med Nottingham Forest och har under en längre tid tränat med ”Gnaget.” 

Men i början av veckan meddelade 28-åringen klubben att han skulle hålla gång på egen hand medan en annan tidigare AIK-spelare, Johan Blomberg, fortsatte att träna med AIK. 

Har velat utomlands

Milosevic har varit tydlig med att hans prioritet nummer ett har varit att komma utomlands och det har funnits och finns ett par klubbar från utländska ligor som är intresserade av mittbacken. 

Samtidigt kom uppgifter i veckan om att Milosevic var förlorad för AIK då Ofori-affären skulle ha stängt dörren för att den tidigare svenske landslagsmannen skulle skriva på.  

Men enligt SportExpressens uppgifter förhandlar nu Milosevic och AIK om ett kontrakt och mittbacken är högaktuell för AIK, som hoppas kunna knyta till sig mittbacken trots konkurrens från utländska klubbar. Parterna står fortfarande en bit i från varandra vad det gäller vilkoren i kontraktet och fortfarande finns det ett par transferfönster som har öppet. 

Kan få dispens 

Det kan också finnas chans att en klubb kan få dispens att värva mittbacken trots att transferfönstret i landet stängt. 

Sedan tidigare står det klart att om AIK vill skriva ett längre kontrakt med Milosevic måste man få okej från styrelsen som ska godkänna en utökad budget. 

Ett definitivt besked angående Milosevic och AIK lär komma inom de närmaste veckorna.