Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vakter fuskade med vaccinpass på Friends

Friends arena under AIK-Sirius.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

30 000 personer som skulle visa vaccinationspass och legitimation i matchen mellan AIK och Sirius.

Då syntes det hur flera vakter inte krävde legitimation vid inpasseringen, rapporterar Aftonbladet.

På grund av vädret fick taket på Friends arena stängas, och helt plötsligt förvandlades matchen mellan AIK och Sirius till ett inomhusarrangemang.

Något som från och med den 1 december kräver att besökare visar upp sitt vaccinationspass för att kunna delta.

Nu kommer rapporter om att flera personer endast visade upp sin telefon med en QR-kod, och enligt Aftonbladet ska flera personer också vittnat om att de inte behövt uppvisa legitimation vid inpassering till arenan.

”Inte fått någon information”

Fredrik Söderberg, som är tillförordnad klubbchef i AIK, säger att personalen ska ha fått direktiv om att kontrollera såväl vaccinationsbevis som legitimation och har inte nåtts av någon information om att detta inte ska ha fungerat.

 – Jag har inte fått någon information om att det inte fungerat, och fick själv visa upp id i entrén. De jag pratat med tycker det fungerat bra. Jag vill se utvärderingen av evenemanget först, säger han enligt Aftonbladet samtidigt som han tillägger att klubben bara haft 48 timmar på sig att justera matchplaneringen.

SM-guld: Här stormar fansen planen i Malmö