HAR ILSKAN TAGIT PÅSKLOV? IFK Göteborg hade räknat med upprörda fans runt gårdagsträningen på Kamratgården. Men inte en endaste besviken supporter syntes till. Förvånande, tyckte till och med Tobias Hysén. Foto: Lennart Rehnman
HAR ILSKAN TAGIT PÅSKLOV? IFK Göteborg hade räknat med upprörda fans runt gårdagsträningen på Kamratgården. Men inte en endaste besviken supporter syntes till. Förvånande, tyckte till och med Tobias Hysén. Foto: Lennart Rehnman

Va, inte en enda arg supporter på plats?

Publicerad
Uppdaterad
KAMRATGÅRDEN. Blåvitt-ledningen hade laddat med säkerhetsvakter på Kamratgården. Några besvikna supportrar syntes dock inte till vid truppens hemkomst efter AIK-förlusten. Men oavsett utgången mot Kalmar på måndag kommer IFK Göteborg att ha ett spelarmöte.
- Jag hade inte varit förvånad om våra fans varit här och vädrat sina åsikter. Bara det sker på ett konstruktivt sätt. De har all rätt att vara lika besvikna som vi, säger IFK-ikonen Tobias Hysén, 29, efter fjärde raka förlusten.
Målskillnaden 2- 8 efter sex timmars spel är det som grämer skyttekungen mest:

Efterlyses: Mål

- Vi måste göra fler mål och där har jag, som ligger längst fram, givetvis ett ansvar. Defensivt har vi klarat oss bra hittills.
Hysén sitter i spelarrådet tillsammans med Adam Johansson, Thomas Olsson och Stefan Selakovic.
I nästa vecka ska spelarna samlas och snacka ut.
Om tränaren Jonas Olssons fortsatta mandat?
- Det finns ingen kritik mot Jonas, vad jag har hört. Väljer han att avgå är det hans problem. I så fall får vi en annan tränare som sätter sin prägel på spelet. Nu kör vi efter det som gäller.
Ni stöttar Jonas?
- Absolut. Har någon avvikande uppfattning måste han visa kurage och säga detta. Samtidigt måste Jonas se till sig själv. Han är bara människa och klarar inte hur mycket som helst.

Inte ditt fel, Jonas

- Nobelt av honom att ta all skit och skydda oss spelare, men det är vi på planen som hittills inte gjort det tillräckligt bra, säger Tobias Hysén.
Kjell-Ove Andersson
Kjell-Ove Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag