Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utspelet mot Blåvitt: ”Maskade mycket”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

ÖREBRO. Blåvitt såg ut att bärga en tung seger. Men i den 94:e minuten räddade ÖSK en poäng efter en sen kvittering.

Efter matchen tyckte Agon Mehmeti att Blåvitt hela tiden spelade på gränsen.

– Blåvitt maskade ganska mycket, säger han.

Örebro SK hade ett stort övertag hemma mot IFK Göteborg och radade upp målchanser både i första och i andra halvlek.

Men Blåvitt stack upp emellan och kunde göra både 1-0 och 2-0 genom Robin Söder som var effektiv i matchen. Men ÖSK tryckte på för en kvittering.

”Blåvitt maskade ganska mycket”

I den 82:a minuten reducerade Jake Larsson och på övertid nickade Kevin Wright bollen mot mål. Blåvitts André Calisir fick inte bort bollen och Agon Mehmeti tryckte till sist in bollen över mållinjen. Men sekunder senare utropades Wright till målskytt av arenaspeakern.

– Jag vet faktiskt inte vem som ska ha målet, men jag tycker om att göra skitmål. Huvudsaken var att vi fick med oss en poäng, sedan vem som gör mål har absolut ingen betydelse. Jag vet inte om hela bollen är inne, jag sätter bara dit foten, säger Mehmeti.

Han tyckte också att IFK Göteborg hela tiden spelade på gränsen.

– Jag kom in på slutet men generellt tog de mycket tid på sig. Blåvitt maskade ganska mycket. Det är inte så mycket vi kan göra, det är domarens uppgift att sköta det, säger Agon Mehmeti efter matchen.

Var det frustrerande att se Blåvitt gå upp till 2-0 efter era målchanser?

– Ja, absolut. Med tanke på hur matchbilden såg ut så var det frustrerande. Men så är det, man kan dominera men är de mer effektiva och gör mål på sina chanser blir det så.

Han fortsätter:

– Vi hade mycket chanser och spelade bra. IFK Göteborg får två lägen och gör två mål vilket var surt. Vi hade en straff och missade, men så är det ibland. Vi borde gjort något mål till, men vi får med oss en poäng. Det är bättre än noll.

Agon Mehmeti om framtiden

Hur ser du på din tid här?

– Jag har fått tillbaka glädjen och mår bra igen. Jag har haft småskavanker men det är normalt när jag varit borta från fotbollen så länge. De matcher jag spelat så har jag visat att jag inte behöver bevisa någonting utan det gäller att hålla sig skadefri. Jag ska kriga på och inte tänka för mycket. Det var jobbigt inför när jag kom utan försäsong och inte hade spelat matcher på länge, men ÖSK har varit proffsiga och förberedda på det. För mig var det viktigt att hitta glädjen för jag kan mina kvaliteter.

Vad säger du om din framtid i ÖSK?

– Jag trivs jättebra, strålande. Örebro har gjort så att jag fått tillbaka glädjen. Vi får se vad som händer. Jag har utgående här med en option som ÖSK styr. Vi måste ta ett snack snart känns det som.

 

LÄS MER: Backkris i Blåvitt: ”Blir en utmaning” 

LÄS MER: Sågar Elfsborg: ”Glad att ingen av våra spelare dog”