Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utspelet inför stormötet: ”Kan ha en stor fördel”

Adi Nalic.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Haris Radetinac avgjorde Djurgårdens senaste hemmamatch.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Eric Larsson.
Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGRE / TT NYHETSBYRÅN

Malmö FF har inte vunnit borta mot Djurgården på de fyra senaste försöken. 

Samtidigt tycker Eric Larsson att det slitna konstgräset påverkar.

– Jämfört med andra konstgräsplaner så går det lite fortare där, säger han.

Haris Radetinac svarar:

– Malmö får lägga energi på mattan, vi lägger energi på matchen.

På måndag väntar en tidig seriefinal. Allsvenska serieledarna Djurgården tar emot Malmö FF som har två poäng upp till Stockholmslaget. Men MFF har inte haft det helt lätt på bortaplan mot just Djurgården. Malmös bortasvit lyder tre förluster och en oavgjord på de fyra senaste försöken. Adi Nalic hade inte koll på sviten.

– Jag blir lite förvånad, hade inte riktigt koll på det. Men det är historia, på måndag är en ny match. Och vi ska se till att ta tre poäng, säger Nalic.

Eric Larsson menar att det ibland också handlat om tillfälligheter.

– Vi ledde med 2–0 i fjol men tappade den ledningen till förlust. Det är klart att både Hammarby och Djurgården är ju bra lag. Så det är en tuff match. Arenan i sig tror jag inte har så stor effekt. Det har varit små tillfälligheter som avgjort. Känslan är god inför matchen och det som har varit har varit. Det är en ny match som ska spelas nu.

Nalic: ”Vi har spelat bra mot dem”

Både Nalic och Larsson poängterar att Malmö FF måste kunna hantera alla underlag. Men Larsson understryker också att konstgräsmattan på Tele 2 arena är knepig.

– Jämfört med andra konstgräsplaner så går lite fortare där. Det blir ett annorlunda spel och det får man förhålla sig till, säger försvararen.

Nalic:

– Det är ett annorlunda underlag mot vad vi brukar spela på, men det ska inte heller vara någon anledning för oss att vi inte ska ta tre poäng. I fjol spelade vi riktigt bra och ledde med 2–0 innan de vände på tio minuter och vi fattade inte ens själva vad som hände. Att vi skulle ha svårt för dem vet jag inte. Vi har spelat bra mot dem, sedan har resultaten inte gått som vi önskat, säger han.

Tror du Djurgården varit ett så bra lag som de bevisligen är, både i tabellen nu och de senaste åren, om de inte spelat på Tele 2 med det snabba konstgräset?

– Nu ska jag inte prata för mycket om Djurgården för jag vet inte hur de fungerar på gräs och om de haft problem med spelet där. Men, absolut påverkar underlaget deras spel väldigt mycket. Bollen studsar inte i väg på samma sätt. Bollbehandlingen kan bli lite svårare om man inte är van vid det det underlaget. Så absolut kan de ha en stor fördel på grund av det.

Radetinac inför heta matchen

Haris Radetinac köper inte riktigt snacket om underlaget inför matchen.

– Om jag ska vara ärlig så är det upp till MFF om de vill klaga på mattan. Jag spelar hellre på konstgräs än att spela på en skitdålig gräsplan som vi gjorde i Varberg. Det är inte roligt heller att spela på en matta som inte är bra och det inte går att spela fotboll på. Då spelar jag hellre på en konstgräsmatta där bollen kan rulla vanligt. Folk får klaga men det är lika för alla i matcherna. Malmö får lägga energi på mattan, vi lägger energi på matchen, konstaterar Radetinac.

Tycker du att det snackas mycket om underlaget?

– Jag har inte märkt så mycket generellt. Jag läser oftast om oss och det vi gör. Men vissa gillar att hitta ursäkter. Alla vill självklart spela på fint gräs, det vill alla fotbollsspelare, men sedan om folk klagar det vet väl mest ni i media (skratt).

Vidare ser han fram emot ytterligare en het batalj mot MFF.

– Vi brukar vara starka hemma, det är inte många lag vi släpper till mot, men senaste tiden har matcherna mot MFF alltid varit bra. Det har varit jämnt och många vinster för oss. Vi känner oss starka och det ska bli spännande.

Radetinac får medhåll av Magnus Eriksson.

– Jag älskar såna matcher, det ska bli kul. Det finns många gringubbar där, liksom mig själv, så det kommer bli en bra kamp och säkert lite munhugg. De har x antal vinnare i laget i form av Christiansen, Toivonen och Jo Inge Berget. Det är ett rutinerat gäng med vinnarskallar men vi ska ta fram det också.