Milojevic: ”Hans eget intresse är att bli såld”

Janne Andersson: ”Därför bytte jag ut Emil Forsberg”
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Trots succé på planen har Akinkunmi Amoo stundtals hamnat utanför Hammarbys startelva den här säsongen.

Nu förklarar tränaren Milos Milojevic varför.

– Det hade varit respektlöst mot de andra spelarna, säger Milojevic i podcasten Studio Allsvenskan.

Efter två bra insatser mot Basel på bortaplan och IFK Göteborg hemma var många förvånade när Akinkunmi Amoo satt på Hammarbys bänk i mötet med BK Häcken tidigare den här säsongen.

I podcasten Studio Allsvenskan förklarar Milos Milojevic att 19-åringen inte dök upp på lagmiddagen inför matchen mot Häcken.

– Jag undrade var Amoo var och sa att man skulle be honom att vara på plats inom två minuter. Jag tänkte att okej, om han skulle dyka upp då så är det bara att säga förlåt till lagkamraterna och sen spela, säger Milojevic i podcasten.

Men det dröjde 25 minuter innan Akinkunmi Amoo dök upp. Talangen hade ätit afrikansk middag med en vän, utan att be om tillåtelse.

– Men vem frågar du? Tack gode Gud att inget hade hänt med honom. För tänk om något hade hänt. Om han hade frågat mig om lov så hade jag sagt att han kunde sitta med lagkamraterna i tio minuter, säga tack, och sen sticka i väg och äta afrikansk mat. Bara jag vet vart du ska och vem du ska vara med.

– Jag kan inte låta honom spela nästa match. Inte från start. Inte en chans. För det hade varit respektlöst mot de andra spelarna. Vi är ett lag och vi äter tillsammans.

”Sen är han en helt annan människa”

Hammarbys tränare berättar att Amoo lärde sig av misstaget och var i tid nästa gång.

Men Milos Milojevic menar Akinkunmi Amoo främst har fokus på att bli såld.

– Vi kan inte bara tänka på hans egna intressen, hans eget intresse är att bli såld. Det är väldigt enkelt, men var är Hammarby i den bilden? Att få pengar? Vi är ingen pengamaskin, vi är ett fotbollslag och vårt första mål ska vara att vinna matcher.

Tränaren lyfter upp vikten av tålamod.

– Alla förväntar sig något från honom. Agenten, klubben, supportrar, tränare – alla. Så det kan bli press på honom. Och Amoo är den typen som är jättekänslig. När han lyssnar på det, jag har sagt att det är enkelt. Mitt enda intresse är att vi ska prestera bra.

– När han (Amoo) tror på det här är han bra i tre matcher, sen hittar han några vänner och de föreslår det ena och det andra. Sen är han en helt annan människa på träningen i två veckor. För honom, som kommer från en annan miljö i Afrika handlar det mer om tålamod.

Snyggaste målen i Ligue 1

Se när Neymar slår till för PSG