Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utspelet: ”Då kan jag lova att det blir guld”

Johan Wiland.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Stefan Billborn.Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hammarby tror fortfarande på SM-guld.

Men då måste man vinna samtliga fyra matcher.

– Det räcker, om vi går rent, säger Stefan Billborn.

– Vinner vi sista fyra kan jag nästan lova att det räcker till guld, säger Johan Wiland.

Hammarby är glödheta för tillfället. På de 13 senaste matcherna har Stefan Billborns offensiva lagmaskin mäktat med elva vinster, ett kryss och en förlust.

Just nu ligger Bajen på en tredjeplats, sex poäng upp till Djurgården. Men internt tror både spelare och tränare att man fortfarande kan vinna SM-guld.

”Kan lova att det blir SM-guld”

Men då måste man gå fullt på de fyra sista matcherna och plocka hem 12 poäng.

– Jag tror att det räcker (till SM-guld) om vi går rent. Sannolikheten är väl liten. Men vinner vi alla fyra matcher då vinner vi SM-guld. Sedan är sannolikheten att vi ska vinna alla fyra ganska låg. Däremot har vi en bra chans i alla kommande matcher. Klipper vi både Malmö FF, Djurgården och Häcken då tror jag fan att.., säger Stefan Billborn.

Han får medhåll av sin målvakt Johan Wiland.

– Vinner vi sista fyra matcherna kan jag nästan lova att det räcker till guld. Jag kan inte se att något lag tar alla poäng, Djurgården gör ju inte det om vi vinner på söndag. Malmö FF gör det inte om vi vinner mot dem. Sedan ska Djurgården tappa i en match till. Norrköping borta kan vara jobbig, säger 38-åringen.

Simon Sandberg menar att Hammarby måste fortsätta tro på det hela vägen.

– Det är klart att det räcker till guld, det tror jag också. Vi måste tro på det, så klart. Går vi rent ska det mycket till för att de andra lagen också ska göra det. Vi har Malmö och Häcken kvar på hemmaplan, säger högerbacken.

Jeppe Andersen: ”DIF kommer torska en...”

Hammarbys lagkapten Jeppe Andersen är fullt inställd på att tolv poäng på fyra matcher räcker till SM-guld. Samtidigt tror han att Djurgården kommer tappa poäng.

– Om vi tar tolv poäng på de fyra sista matcherna så vinner vi. Djurgården har IFK Norrköping och IFK Göteborg borta, jag tror att de kommer torska en av de matcherna. Malmö har AIK kvar också, så det är inte bara vi som har svåra matcher. Men jag håller med, om vi tar tolv poäng så kommer det räcka till SM-guld, säger dansken.

Vilket lag har mest att förlora på söndag?

– Det är nästan vi? Om vi förlorar så har vi nio poäng till förstaplatsen, det kommer vi inte hämta upp på så kort tid. Men om Djurgården torskar på söndag mot oss, och Malmö vinner, så ligger MFF etta.

Vilka är favoriter på söndag?

– Det är 50-50. Det handlar om att hitta rätt känsla och aggressivitet. Det lag som går in i matchen och är bäst förberedd kommer att vinna. Djurgården passar oss bättre rent spelmässigt än vad AIK gör. Djurgården öppnar upp sig mer, det tror jag är bättre för oss när man tänker hur vi vill spela.

Sandberg lägger över pressen på Djurgården inför derbyt.

– Vi vet att vi spelar riktigt bra på Tele2. Djurgården har mer att förlora än oss, om de förlorar kan Malmö FF gå upp och ta över serieledningen.