Utspelet: ”Då är vi bäst i allsvenskan”

”Absolut Hammarby om publiken kommer tillbaka”
Vladimir Rodic jublar
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Vladimir Rodic var med och sänkte Djurgården i derbyt. 

Efteråt njöt han av Hammarbys seger - och tror att laget kommer att lyfta efter vinsten. 

- Om alla spelare spelar topp topp då är vi bäst i allsvenskan, säger han. 

Vladmir Rodic var med och lade grunden till derbysegern mot Djurgården. Han spelade fram Aron Johansson till 1-0-målet och var en av Hammarbys bättre spelare. 

Detta trots att han spelade på en ovan position. Som ytter i Hammarbys nykomponerade spelsystem 3-5-2. 

- Det var kul att spela ytter i en sån här formation. Det var första gången jag gjorde det i det här systemet. Det är ett par saker man behöver justera. Vi får se om vi fortsätter med det här systemet eller inte. Men det kändes bra, säger han. 

Vad säger du om att ni vann derbyt?

- Det blir ett stort lyft för oss. Nu har vi ytterligare en tuff match mot IFK Norrköping borta så den här segern kom perfekt. Vi ska ta med oss energi från den här segern och första halvlek, det är så vi ska spela. Det här är början på en bra förändring. 

Har du känt av pressen?

- Nej. 

Varför inte?

- Det är alltid press att spela i Hammarby, det är press hela tiden. Vi är en klubb som ska vinna varje match och vinna guldet, men för egen del har jag inte känt någon press. Det har känts som vanligt. 

- Ingen annan har känt press också. 

Var du förvånad över att ni i Hammarby var så mycket bättre i första halvek?

- Nej, det är jag inte. Det spelar ingen roll vilket motstånd vi möter, det handlar om oss och hur vi spelar. Om vi spelar på topp och spelar som vi kan, som vi gjorde förra året, då är vi det bästa laget i allsvenskan. 

- Men resultaten har inte visat sig, så ta det här rätt nu när jag säger det, det är så jag känner och det står jag för. 

- Är vi 100 procent, då är vi bäst i allsvenskan. 

Är ni med i guldracet nu?

- Ja, självklart. Det är fortfarande 16 matcher kvar. Vi har haft en dålig start, det hade vi förra året också, men då kom vi igång andra halvan av säsongen.