Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utreder kaoset: ”Det får inte förekomma”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

En smittad ledare i Östersunds FK deltog i matchen mot Djurgården, enligt Fotbolldirekts uppgifter.

Nu utreder Svensk elitfotboll vad som egentligen hänt.

– Jag vet fortfarande inte annat än att det inte får förekomma, säger Mats Enquist, generalsekreterare i Sef.

Det råder coronakaos i Östersunds FK.

Klubben uppgav på onsdagen att en spelare testat positivt för covid-19. Spelaren fanns med på planen mot Djurgården i söndags, enligt uppgifter till SportExpressen.

Motståndarna Djurgården fick sent veta att en spelare i ÖFK testat positivt.

– Vi har ju ett protokoll att följa och vi förväntade oss information i god tid, säger Dif:s sportchef Bosse Andersson.

På torsdagen valde ÖFK:s lagläkare Jan Hansson att säga upp sig.

– Jag lämnar mina uppdrag på grund av meningsskiljaktigheter. I övrigt har jag inga kommentarer, säger han.

Enligt uppgifter till Fotbolldirekt lämnar han efter att klubben gått emot hans rekommendationer kring hanteringen av coronautbrottet. En smittade ledare ska nämligen ha varit med under matchen mot Djurgården.

”Försöker reda ut vad fasen det är som hänt”

Svensk elitfotboll utreder nu fallet.

– Vi försöker reda ut vad som ha hänt, jag har nog lika mycket information som du det här smällde väl till i dag och vi försöker ta reda på vad som hänt. Det är ganska många åsikter och en del riktigt motstridiga uppgifter. Det viktiga är att vi får reda precis vad som hänt, vi tar det naturligtvis på största allvar och vi måste gå till botten som har hänt här, säger Mats Enquist.

Och fortsätter:

– Det får inte inträffa. Det är jätteviktigt för oss att enbart symptomfria personer och friska får vara på matcherna. Det har funkat i över 400 matcher än så länge och om det skulle visa sig att det inte funkat här måste vi reda ut vad det är som hänt och vem som bär ansvaret för det. Det vet jag inte riktigt än.

– Om det har brustit någonstans måste vi få en bild av var det har uppstått. Jag vet fortfarande inte annat än att det inte får förekomma.

Vad får det för konsekvenser om en person som varit smittad är med på match?

– Det är upp till våra jurister att titta på det där, det här är inget vi varit med om tidigare. Jag har inte så mycket mer svar men vi tar det här på absolut stort allvar och försöker reda ut vad fasen det är som hänt. Det är vad vi får börja med nu.

Här är de mest framgångsrika lagen – Malmö toppar listan