Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppvisad på läktarna – när Hammarby föll

Nanne Bergstrand kliver upp på läktarnaFoto: C More
Foto: C More

ÖREBRO/STOCKHOLM. Örebro drog längsta strået i det allsvenska genrepet mot Hammarby med 2-1.

Samtidigt blev Nanne Bergstrand uppvisad på läktarna efter ett utbrott på domarna – och riskerar nu att missa allsvenska premiären.

Domaren Martin Strömbergsson aviserar dock att han inte tänker anmäla tränaren.

– Det är en lindrig avvisning, så det blir ingen avstängning, säger han.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Det var i 67:e minuten mellan Örebro och Hammarby som det hettade till rejält.

Hammarbys vänsterback Stefan Batan såg ut att få ont i ljumsken efter ett inlägg och gick ner i backen med rejäla smärtor. Samtidigt valde Örebro och Astrit Ajdarevic att fortsätta spela, varpå Ajdarevic blev fälld och fick frispark.

Då reagerade Hammarbys tränare Nanne Bergstrand kraftigt, gick in på planen och skällde på den assisterande domaren.

Huvuddomaren Martin Strömbergsson svarade med att visa upp Bergstrand på läktaren omgående. Hammarby-tränaren såg ut att bli överraskad och skrattade på vägen upp till läktarna.

"Beror på rapporten"

Dessförinnan hade Alhassan "Crespo" Kamara gett Örebro en drömstart med sitt 1-0-mål redan efter två minuter när han prickade in en retur i nästan öppet mål. Men Hammarbys nyförvärv Romulo Cabral Pereira Pinto eller – kort och gott – Romulo, skulle presentera sig med ett fint inhopp. Brassen hittade fram till Fredrik Torsteinbö med en läcker chipp – och kvitteringen var ett faktum.

Men strax efter Nanne Bergstrands utvisning skulle Örebro avgöra. Karl Holmberg blev matchvinnare med ett rappt avslut till 2-1 i 82:a minuten.

Hammarby fick därmed avsluta försäsongen med en förlust – och i allsvenska premiären mot Östersund kan Nanne Bergstrand komma att saknas. I allsvenskan stängs en tränare automatiskt av nästkommande match om han blir uppvisad på läktaren.

– Det är möjligt även om det är en träningsmatch. Men det beror på vad som står i rapporten från domaren, om det blir en anmälan från domarna. Jag har inte sett situationen så jag kan inte uttala mig om den, säger ordföranden i domarkommittén Bosse Karlsson till SportExpressen.

Nanne Bergstrand är fåordig efter matchen.

- Jag får inte uttala mig, jag är utvisad. Det är regelverket, säger han.

Tränaren Martin Strömbergsson aviserar dock efteråt att han inte tänker anmäla Bergstrand i sin domarrapport.

– Nanne tycker inte att det är frispark, går ut och agerar osportsligt mot honom. Det är ett enkelt beslut för oss, han säger saker och visar med hela kroppen ett osportsligt uppträdande.. Det är en lindrig avvisning, så det blir ingen avstängning, säger han.