AIK har lagt bud på Degerforsspelaren

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Degerfors har fått ett miljonbud på Victor Edvardsen.

Nya Wermlands-Tidningen var först med att berätta om uppgifterna och enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen är det AIK som vill värva Edvardsen.

– Jag har meddelat Degerfors att jag vill lämna, säger Edvardsen till Nya Wermlands-Tidningen. 

Edvardsens målfarlighet – 16 mål på 29 matcher – var en starkt bidragande orsak till att Degerfors knep andraplatsen i superettan i vintras.

Nyligen gjorde han båda målen i träningsmatchen (2–2) mot IFK Göteborg. Men det är långt från säkert att han spelar allsvenskt för Degerfors i april.

Inte om han får som han vill.

– Jag fick i lördags reda på att en allsvensk klubb var intresserad av mig. De har lagt ett bra bud på mig, men Degerfors vill inte sälja. De kräver en orimlig summa för att släppa mig, säger Edvardsen till NWT.

Han vill inte uppge vilken klubb det rör sig om.

Enligt NWT:s uppgifter ska Degerfors ha fått ett bud på runt fyra miljoner kronor.

AIK har lagt bud på Victor Edvardsen

– Jag har haft ett möte med Patrik Werner (sportchefen) där jag uttryckt en önskan om att lämna. Han vill inte att jag lämnar och Degerfors vill inte förhandla om priset, alls. Degerfors har sagt att det inte skulle stå i vägen om det dök upp en möjlighet för mig, men nu står de i vägen.

– Jag känner mig färdig i klubben. Jag kom hit med ett mål och det var att ta upp Degerfors i allsvenskan. Det är nu gjort, och jag vill ta mig vidare i min karriär.

Anfallarens relation med klubb- och lagledningen verkar frostig med mindre än två månader till den allsvenska premiären mot AIK på Friends arena den 12 april.

– För några veckor sedan hade jag ett möte med dem (tränarna), där de sade att jag var tvungen att förbättra min attityd. De sade att jag ställde för höga krav på fel sätt och att om jag inte förbättrade min attityd så skulle det bli bänken för mig. Jag har svårt att första varför man säger så till en av lagets stjärnor, säger Edvardsen till NWT.

Enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen är AIK den allsvenska klubben som lagt bud på Victor Edvardsen.