Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Konkurrenten jagar Djurgårdsmålvakten

Per Kristian BråtveitFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

PK Bråtveit värvades in som ersättare till Andreas Isaksson - men fick mest värma bänk. 

Nu uppger Fotboll Direkt att Djurgården till välja norrmannen och att Mjällby är intresserat. 

– Det är klart att jag har pratat med några olika klubbar. Det är så det är och jag ska som sagt inte sticka under stol med att vi har kontakter med en klubb som Mjällby, säger sportchefen Bosse Andersson till sajten. 

Efter en lång och framgångsrik karriär la Andreas Isaksson handskarna på hyllan inför den gångna allsvenska säsongen och Djurgården behövde en ersättare. Valet föll på norrmannen PK Bråtveit, med meriter från det norska U21-landslaget. 

– Jag är väldigt glad över att få skriva på för Djurgården och när frågan dök upp kände jag att det här vill jag verkligen göra, sa Bråtveit när han presenterades. 

”Det har funnits en del frågetecken”

Det började bra, men det blev bara tio starter för 23-åringen. Under sommaren uppvaktades han av en MLS-klubb och då valde Djurgården att peta honom. 

– Det har funnits en hel del frågetecken kring hans framtid den senaste tiden. Det har förstås påverkat. Och i dag valde tränarna att spela Tommi Vaiho från start, sa sportchefen Bosse Andersson till Aftonbladet då. 

Den platsen släppte aldrig Vaiho. Vaiho gick från reserv till att bli hyllad guldhjälte för Djurgården och han är klubbens förstaval nästa säsong. 

Petad i Djurgården - jagas av nykomlingen

Så nu ser Bråtveit ut att lämna. Fotboll Direkt uppger att det finns flera klubbar som är intresserade av norrmannen, en av dem är den allsvenska nykomlingen Mjällby. 

– Vi har en dialog med Per Kristian om hans framtid. Vi får se vilken lösning som kan finnas. Han trivs i Djurgården men samtidigt så kan annat bli aktuellt, säger Bosse Andersson till sajten. 

Här hyllas Guldhjältarna