Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: IFK Göteborg värvar dansk mittback

Sebastian Hausner i kamp med BK Häckens Gustaf Nilsson. Bilden är från februari 2020.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. I dansk media har han beskrivits som en ”bindgalen dansk alfahane”. 

Nu slår tidningen BT fast att IFK Göteborg köper loss mittbacken Sebastian Hausner, 22, från Århus för cirka 4,5 miljoner kronor. 

– Hans mentala styrka håller europeisk toppklass, har hans förre tränare David Nielsen sagt. 

IFK Göteborg har länge varit på jakt efter en ersättare till Mattias Bjärsmyr, som numera spelar padel och gör podd på heltid. 

Klubben har i dagsläget bara två renodlade etablerade mittbackar: Johan Bångsbo, 19, och Calle Johansson, 28. Sedan finns det flera spelare som kan rycka in där vid behov, men klubben vill ha in en klassback och nu ser det alltså ut att bli 22-årige Sebastian Hausner från AGF Århus, där den förre Blåvittspelaren Kevin Yakob huserar. 

Enligt danska BT är klubbarna överens om övergångssumman och en vidareförsäljningsklausul. Hausner har gjort närmare 100 matcher för Århus men har nu tappat sin startplats. På meritlistan finns också sju U21-landskamper. 

”Inte alltid gud bästa barn”

Mittbacken är 188 centimeter lång och hans nuvarande kontrakt med Århus löper över 2025. I tidningen Århus Stiftstidende beskrivs Hausner som ”old school” med en spelstil som påminner om en mittback från 1990-talet, en ”utdöende art”. Tuff, kompromisslös och högljudd. 

Tidningen skriver också att mittbacken var ledarfigur i Horsens ungdomslag som bestod av ett ”riktigt gäng busungar”. 

– Vi var inte alltid guds bästa barn men vi hade en enorm sammanhållning och blev vänner för livet. Vi gjorde allt tillsammans, gick i samma klass och tränade och umgicks 24/7. Men det går inte att fortsätta så för alltid, sa Hausner till Århus Stiftstidende. 

Expressen söker IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild för en kommentar.