Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: IFK Göteborg jagar dansk anfallare

Mileta Rajovic.
Foto: naestvedboldklub.dk

GÖTEBORG. IFK Göteborg ska förstärka truppen. 

Högt upp på önskelistan enligt dansk media: anfallaren Mileta Rajovic, 23. 

Skytteligaledaren i division 1 ska redan ha besökt Kamratgården. 

Även klubbar i danska högstaligan ska vara intresserad av den förre Bröndbytalangen som spelar i Naestved BK:s, uppger Bold.dk. Mileta Rajovic har så här långt gjort nio mål på 15 matcher i Danmarks motsvarighet till superettan. 

Naestveds sportchef Peter Dinesen vill inte specifikt kommentera uppgifterna om Rajovic men säger att klubbens strategi är att utveckla och sälja unga spelare till ett ”fördelaktigt pris”. 

Bold.dk har varit i kontakt med spelaren själv som dock inte vill uttala sig, men i oktober gav han sin syn på framtiden. 

– Superligan är självklart ett mål för mig. Om det fortsätter som det gör nu vill jag gärna testa nästa nivå, det är inget jag sticker under stol med, sade Mileta Rajovic till sajten. 

Ohlsson och Trondsen klara

Den 23-årige dansken, som ska vara en duktig frisparksskytt, är fostrad i Bröndbys akademi och har även representerat B93, HB Køge och Roskilde innan han kom till Naestved BK i januari 2021. 

Enligt Bold.dk är IFK Göteborg den klubb i Sverige som visat störst intresse. Blåvitt ska förstärka truppen med flera namn inför kommande säsong och har hittills gjort klart med två nyförvärv: högerbacken Sebastian Ohlsson, 29, och vänsterbacken Anders Trondsen, 27. Laget behöver få in en mittback, minst en central mittfältare samt offensiv spets. 

Expressen söker klubbdirektören Håkan Mild för en kommentar.