Hallenius presenterad: ”Det känns fantastiskt”

Alla snackisar från Allsvenskan med Anel Avdic, Daniel Kristoffersson och Philip Gadd.
Foto: IFK Norrköping
Foto: IFK Norrköping
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blev varken Gif Sundsvall eller IFK Göteborg. 

Nu är Linus Hallenius presenterad av IFK Norrköping, något som Fotbollskanalen var först med att avslöja. 

– Just nu känns det fantastiskt. Jag ser fram emot att börja träna med laget, säger Linus Hallenius.

SportExpressen har tidigare avslöjat att GIF Sundsvall jobbat hårt för att få hem Linus Hallenius. Senare kom det uppgifter om att han var nära IFK Göteborg. Blåvitts anfallare Robin Söder är sedan tidigare långtidsskadad och klubben är på jakt efter en ersättare. Urban Hagblom, sportchef i ”Giffarna” sade till Sundsvalls tidning att man har gjort allt man kan för locka hem 31-åringen. 

– Vi gör, och har gjort, allt vi kan. Sedan får man ha respekt för om det inte räcker, sade Hagblom tidigare i veckan. 

Malmö väntar 

Men det blir inte någon av klubbarna. 

Under en presskonferens under lördagen stod klart. Linus Hallenius återvänder till Sverige där han kommer att representera serieledande IFK Norrköping, något Fotbollskanalen avslöjade under lördagsförmiddagen. 

– Det är bra att vi poängterar att vi har haft kontakt med Linus under en längre tid för att denna dag ska komma. Vi är glada att Linus valde oss. Vi har bedömt att vårt lag behöver de erfarenheter Linus besitter, säger managern Jens Gustafsson. 

”Det har varit rörigt”

”Peking” har inlett den allsvenska säsongen strålande med fem segrar och en oavgjort resultat efter sex omgångar. På måndag väntar stormöte mot Malmö FF. 

– Just nu känns det fantastiskt. Jag ser fram emot att börja träna med laget, säger Linus Hallenius och fortsätter: 

– Det har varit rörigt. Det är mest media som har gjort det rörigt. Jag har familj och det är mycket som ska vägas in. Men jag är glad att det är klart. 

– Just nu kommer jag till dem som leder allsvenskan. Jag kommer därmed till ett väldigt fungerande lag. Det är helt klart Norrköping som har imponerat mest i allsvenskan så här långt. Jag hoppas kunna göra laget ännu bättre på alla vis jag kan, säger Hallenius. 

IFK Norrköping meddelar att kontraktet är skrivet ”under minst två år”.