Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Guidetti är helt klar för AIK

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Det har ryktats om en affär en längre tid. Nu är John Guidetti och AIK till slut överens.

Enligt Aftonbladet är parterna helt eniga om ett kontrakt som börjar gälla i sommar – samtidigt som AIK ännu inte gett upp hoppet om att lyckas värva Guidetti innan transferfönstret stänger.

AIK bekräftar att förhandlingar pågår.

Tidningen har tidigare rapporterat att en affär var på gång och att AIK haft både scoutingchefen Tobias Ackerman och sportchefen Henrik Jurelius på plats i Spanien för att förhandla.

När John Guidetti såldes från Celta Vigo till ligakonkurrenten Deportivo Alavés blev han klubbens dyraste spelarköp genom tiderna. Tiden i klubben har dock inte blivit som någon av parterna önskat och svensken har fått sparsamt med speltid.

Enligt Aftonbladet är nu AIK och Guidetti överens om ett långtidskontrakt som börja från och med att kontraktet med Alavés går ut i sommar.

Vill få hem Guidetti tidigare

Samtidigt uppger tidningen att den allsvenska klubben hoppas få hem Guidetti tidigare än så, innan det allsvenska transferfönstret stänger. Då krävs dock en överenskommelse mellan klubben och Alavés, som i dagsläget inte finns. 

Om det inte löser sig kommer Guidettis kontrakt med AIK att börja gälla när det svenska transferfönstret öppnar den 15:e juli.

Under måndagsförmiddagen gick AIK Fotboll ut och bekräftade att det pågår förhandlingar mellan parterna gällande John Guidetti.

– Det stämmer att vi för diskussioner, men mer än så kan jag inte kommentera i dagsläget. Blir något helt klart så kommuniceras det via NGM och Cision news, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius på klubbens hemsida.