Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Femdubblade budet från IFK Göteborg

Allsvenska juryn: “Norlings utspel kan skrämma spelarna”
Linus Hallenius.Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jens Gustavsson, tränare i Norrköping.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

IFK Göteborg erbjöd Linus Hallenius 500 000 kronor i sign on-bonus, då mer än femdubblade IFK Norrköping det, uppger Göteborgsposten.

– Är du ute efter pengar hamnar du inte här i första taget just nu, Blåvitts sportchef Kennet Andersson till tidningen.

När Linus Hallenius vände hem från Cypern tidigare i sommar var det flera svenska klubbar som visade intresse.

Gif Sundsvall och IFK Göteborg uppgavs vara med i jakten på anfallaren. Men den 11 juli presenterades han i stället för IFK Norrköping.

Blåvitt erbjöd Hallenius som stod utan kontrakt en sign on-bonus på 500 000 kronor, enligt Göteborgsposten. Serieledarna Norrköping ska ha mer än femdubblat det och alltså gett 31-åringen 2,5 miljoner kronor i sign on-bonus.

Värvade från superettan

I stället blev Göteborgs anfallsvärvning den här sommaren IK Brages Christian Kouakou. Enligt Dalarnas Tidningar slutade övergångssumman på 800 000 kronor.

IFK:s sportchef Kennet Andersson menar att spelare som är intresserade av pengar inte hamnar i Blåvitt i nuläget.

– Jag vill inte diskutera namn eller pengar egentligen, men om jag lägger det så här: Det är bra om spelarna verkligen vill komma hit för att de vill vara med på den här resan och för att utvecklas för fotbollens skull. Det höjer våra chanser att höja kvaliteten på spelaren som kommer hit, säger han till Göteborgsposten.