Uppgifter: Discovery tar över allsvenskan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
MFF vann allsvenskan i fjol.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

C More kan tappa rättigheterna till allsvenskan.

Enligt uppgifter till sportjournalisten Mathias Lühr har Discovery Networks Sweden säkrat rättigheterna från och med 2020.

C More har haft rättigheterna till allsvenskan sedan 1997, då det hette Canal Plus. Samma koncern har även rättigheterna till bland annat SHL, hockeyallsvenskan och superettan.

Matcherna visas på tv-kanaler som C More Sport och C More Fotboll, och även via kanalens streamingtjänst. TV-profiler som Lasse Granqvist, Tommy Åström och Åke Unger har lett och kommenterat sändningarna från de svenska ligorna.

Men nu ser det ut att kunna bli exempelvis Karin Frick och Niklas Jarelind som har hand om de allsvenska sändningarna i framtiden.

Discovery Networks tar över rättigheterna till allsvenskan, enligt uppgifter

Enligt uppgifter till sportjournalisten Mathias Lühr, tidigare medarbetare på Expressens sportredaktion, har Discovery Networks Sweden, alltså Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, säkrat rättigheterna från och med 2020.

– Det har jag inga kommentarer till alls, säger C Mores presschef Johan Gustafsson.

– Det jag vet med säkerhet är att vi har dem de kommande tre säsongerna men vad som händer därefter har jag inga kommentarer till.

Discovery Networks Sweden har sedan tidigare rättigheterna till kvalet till fotbolls-VM, och senast stod det klart att de sänder sommarens U21-EM.

DNS har också rättigheterna till OS 2018-2024.

SportExpressen söker Discovery Networks Swedens sportchef Emir Osmanbegovic.