Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Är på väg tillbaka till allsvenskan

Nahir Besara efter sitt hattrick mot IFK Göteborg i juli 2017.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Besara firar en ÖSK-seger mot Trelleborg i april 2018.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nahir Besara är klubblös efter att säsongen på Cypern avslutats. 

Nu kan den offensive mittfältaren vara på väg tillbaka till allsvenskan.

Enligt Nerikes Allehanda för Besara diskussioner med sin tidigare klubb Örebro SK. 

– Det är klart att vi kommer att göra vad vi kan för att se om det finns någon lösning, både utifrån ekonomi och trupp, säger ÖSK:s manager Axel Kjäll till tidningen. 

29-årige Besara satt på ett utgående kontrakt med sin cypriotiska klubb Pafos FC. I går kom beskedet att säsongen på Cypern ställs in på grund av coronavirusets spridning, och därmed är den offensive mittfältaren fri att hitta en ny klubb.

I en intervju med FotbollDirekt öppnade Besara för en återkomst till Sverige och allsvenskan. 

– Det är absolut ett alternativ. Man känner att det hade varit skönt att vara hemma ett tag nu, sa han

Nahir Besara och ÖSK i samtal

Enligt Nerikes Allehanda för Besara redan diskussioner med sin tidigare klubb Örebro SK. Tidningen rapporterar att intresset är ömsesidigt och att ÖSK försöker få till en affär trots det pressade ekonomiska läge man befinner sig i på grund av coronakrisen.

– Vi har haft en kontakt och har pratat med varandra ganska frekvent sedan han lämnade ÖSK. Att hans avtal gick ut 31 maj är ingen nyhet för mig. Det har vi vetat om ganska länge. Nu är det ännu mer definitivt eftersom den cypriotiska ligan har stängt ner och han har en möjlighet att komma hem någon vecka tidigare, säger Axel Kjäll.

Nahir Besara kom till Örebro under sommaren 2016 efter ett proffsäventyr i Turkiet. Han lämnade ÖSK efter säsongen 2018 och har sedan dess representerat Al-Fayha i Saudiarabien och Pafos på Cypern. 

I ÖSK gjorde Besara 23 mål och 22 assist på 81 matcher.