Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: AIK är ute efter Simon Thern

Foto: "Go Ahead Eagles V Sc Heerenveen / GERRIT VAN KEULEN/ALL OVER PRESS VI IMAGES
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Enligt Fotbollskanalen kan Simon Thern hamna i AIK som hoppas kunna värva mittfältaren.

– Jag uttalar mig inte om vi har haft kontakt, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Simon Thern lämnade Sverige och allsvenskan 2015 med två SM-guld i bagaget. Flyttlasset bar av till Holland och Heerneveen där han spelat ända sedan flytten utomlands. Hans kontrakt med den holländska klubben löper till sommaren 2018.

Men nu kan det kanske bli en flytt för mittfältaren. Enligt Fotbollskanalen försöker AIK knyta till sig Simon Thern efter att tränaren Rikard Norling uttryckt sin vilja att värva spelaren.

Thern och Norling jobbade tillsammans under tiden i Malmö FF. Fotbollskanalen skriver också att Thern är intresserad men att han ännu inte bestämt sig utan behöver mer tid för att fundera. Thern vill helst stanna utomlands men överväger även Sverige som ett alternativ.

"Inget jag vill kommentera

AIK:s sportchef Björn Wesström kommenterar uppgifterna.

– I dagsläget har vi många centrala mittfältare, sex stycken på tre positioner, så det är väl inte den positionen vi letar efter just nu, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Wesström vill inte kommentera ifall man haft kontakt med Thern.

– Det är inget som jag uttalar mig om, säger han.

För ungefär två veckor sedan berättade Thern själv för Leeuwarder Courant att han vill lämna Heerenveen för att få mer speltid.

– Det är bättre för mig att lämna. Jag försöker hitta en klubb som passar mig, sa Thern då.