Uppgift: Lämnar AIK – klar för grekisk klubb

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

I vintras sprack övergången – men nu lämnar Daniel Sundgren AIK. 

Enligt Aftonbladet har han skrivit på ett kontrakt med grekiska Aris Thessaloniki.

Daniel Sundgren var en nyckelspelare när AIK vann SM-guld förra säsongen. Succén skapade intresse för högerbacken och en övergång till Aris Thessaloniki var väldigt nära.

Men den grekiska klubben lyckades inte komma överens med AIK om övergångssumman och affären sprack. Aris Thessaloniki ville betala två miljoner kronor och dessutom dela upp betalningen – något som AIK inte gick med på.

– Man blev först och främst smickrad att ett sådant lag ville ha en. Sedan var det tråkigt att det inte blev något, man vill alltid sträva uppåt i sin karriär och med tanke på att jag är 28 år så känner jag väl att jag inte har så många år sedan, sa han då. 

– Tråkigt att det inte blev något, men jag har inte varit lack.

Sundgren lämnar AIK i sommar

Men nu ser flytten ut att bli av ändå. Enligt Aftonbladet är övergången klar och Sundgren har skrivit på kontraktet. Enligt tidningen lämnar 28-åringen AIK i sommar och det är oklart om han stannar över första kvalomgången till Champions League.

Uppgifterna dementeras av AIK:s sportchef.

– Det är inte klart. Aris visade ett tydligt intresse i vintras och vi har förstått att det intresset inte avtagit, men det är överhuvudtaget inget bestämt om framtiden, säger Björn Wesström.