Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK förlänger med Rikard Norling

Här är några av nyckeldatumen i allsvenskan 2020.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Rikard Norling förlänger med AIK, det skriver klubben på deras webbsida. 

Norling återvände till AIK under sommaren 2016 och nu står det alltså klart att han förlänger kontraktet.

– Jag är glad och stolt, säger Norling. 

AIK befinner sig just nu i Marbella på träningsläger och enligt Sportbladet, som var först med avslöjandet, så signerade Norling det nya avtalet redan före avresan i fredags.

Norlings tidigare avtal skulle gått ut efter den innevarande säsongen. Det nya avtalet är återigen en ettårsförlängning och det innebär att avtalet numera sträcker sig till och med säsongen 2021. 

– Vi har påbörjat ett utvecklingsarbete i klubben där spelarutveckling och spelsätt omfattas. Rikard har erfarenhet och kunskap som är värdefull för AIK Fotboll i uppstartsfasen av det utvecklingsarbetet där vi just nu befinner oss. Vi är glada över att vi nått den överenskommelse som nu träffats mellan parterna, säger AIK:s sportchef Björn Wesström enligt klubbens webbplats.

– Jag har aldrig dolt mina känslor för att arbeta i AIK Fotboll. Arbetet framöver kommer att kräva mer än det någonsin gjort av mig, vilket jag med glädje kommer att ta mig an. Jag är glad och stolt över att vi nått en ny överenskommelse, säger Rikard Norling enligt klubbens webbplats. 

Svag säsong i fjol

Efter SM-guldet 2018 gick det mesta fel väg i fjol. Laget misslyckades i försöken att kvala in till någon av de två Europacuperna, Champions League och Europa League. Samtidigt i allsvenskan så hamnade AIK utanför topp tre, och missade därmed att kvalificerade sig till Europaspel den här säsongen. Dessa sportsliga misslyckanden kombinerades med kritik gentemot AIK:s spelsätt, som många ansåg var alltför defensivt och destruktivt. 

Inför den här säsongen har både Rikard Norling och sportchefen Björn Wesström varit tydliga med att spelet ska förändras och förbättras, något som Norling alltså får fram till hösten 2021 på sig att göra. 

AIK:s tävlingssäsong 2020 inleds 23 februari mot Jönköping Södra i Svenska cupen. Vid en cupseger för AIK, eller för något av de tre lagen som slutade före AIK i tabellen 2019, så får AIK kvala in till Europa League i sommar.