Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har varit jättetufft – psykiskt jobbigt”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Imad Khalili är tillbaka.

Anfallaren gjorde två mål när Hammarby krossade BP med 4-0 – hans första mål sen 2016.

– Fantastiskt. Jag har haft det jättetufft, det har varit psykiskt jobbigt, säger Khalili.

Dagen efter Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården var det dags för ytterligare ett. Hammarby tog emot Brommapojkarna inför 20 630 på Tele 2 Arena. 

Hemmalaget satte ett tidigt tryck på de rödsvarta från Västerort. Tränare Stefan Billborn verkade ha beordrat en hög press mot Brommapojkarnas försvarsspelare, som stundtals hade förtvivlat svårt att hitta vettiga uppspel. 

I den 25:e minuten hittade Neto Borges in med ett inlägg till Imad Khalili som distinkt nickade in ledningsmålet. Brassen Borges valde därefter att inte fira målet med sina lagkamrater, utan satte ursinnig fart upp mot hemmabänken och slog sig på bröstet. 

Målet var Khalilis första i Hammarbytröjan sedan 17 juli 2016 när de grönvita spelade 3-3 mot Falkenberg. 

Utskåpning i andra halvlek

Det skulle bli ytterligare ett mål för Khalili då han tidigt i den andra halvleken tryckte in 2-0 på pass från Jiloan Hamad. Den 31-årige anfallaren gick därmed från ett till tre mål under sin sejour i Hammarby. 

Med 60 minuter på matchuret rullade Hamad in 3-0 efter att ha rundat BP:s målvakt Nikola Petric. Ett klassmål som fick hemmafansen att sjunga om SM-guld. 

BP var aldrig nära att hota Hammarby. Lagets kanske bästa chans hade Gustav Sandberg-Magnusson men trotjänarens avslut från nära håll räddades på mållinjen av Björn Paulsen. 

Erkan Zengin var för första gången i årets allsvenska tillgänglig för spel men yttern fick nöja sig med dryga 20 minuters spel. Zengin fick motta stående ovationer när han kom in och stod direkt för en farlighet när han försökte vinkla in ett avslut i målvaktens bortre hörn. 

Inbytte Pa Dibba fastställde slutresultatet till 4-0 i den 78:e minuten när han forcerade in bollen i duell med Petric i bortamålet. 

Segern innebär att Hammarby är det enda laget i allsvenskan med tre segrar och därmed leder man serien efter tre matcher.

Imad Khalili: ”Det betyder allt”

Imad Khalili är minst sagt lycklig efter matchen.

– Fantastiskt. Jag jobbar vidare och jag passar in i systemet. Jag försöker göra så få misstag jag kan.

Vad betyder förtroendet från Stefan Billborn?

– Allt. Han hade kunnat välja att inte spela mig. När jag kom till Hammarby i början så var jag inte bra. Men samtidigt, nu passar jag in med spelarna också. Det är skickliga spelare som passar min fotboll.

Hur har det varit när du inte fått spela?

– Jättetufft. Psykiskt jobbigt. Men det finns ingen genväg till framgång. Jag har hoppats på en tränare som tror på en. Mina fantastiska lagkamrater har hållit humöret uppe. Jag gör ju bra träningar, det gjorde jag i fjol också, men den förra tränaren (Jakob Michelsen) kanske inte tyckte att jag passade in.

När kom vändpunkten?

– Det var väl på försäsongen. Jag gjorde riktigt bra träningar. Sedan fick jag chansen i Portugal och kände att att jag var bland de bästa. Det kanske inte har gått lika bra i början av säsongen. Men i dag fick jag utdelning.

Jiloan Hamad är onekligen glad över att det äntligen lossnat för Khalili.

– Det är underbart. Han har haft tuffa år i Bajen, verkligen en mental styrka att han kan komma tillbaks och göra det fantastiskt bra. Han har tagit sin startplats och han fortsätter leverera bra.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!