Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Upp i Bundesliga – då får AIK miljonjackpot

Oscar Linnér.Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Joakim Nilsson.Foto: TIM GROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN
Arminia Bielefeld trummar på i 2. Bundesliga.Foto: FRISO GENTSCH / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Här är AIK:s jätteklipp. 

Joakim Nilssons och Oscar Linnérs DSC Arminia Bielefeld är i princip klara för Bundesliga nästa år. 

Enligt SportExpressens uppgifter betyder det att den prestationsbaserade klausulen angående Linnér aktiveras - vilket ger AIK ett tillskott på närmare fem miljoner kronor. 

Även Elfsborg får omkring fyra miljoner kronor då de har en likadan klausul gällande Nilsson. 

Det var i januari i år som SportExpressen kunde avslöja att AIK sålde förstemålvakten Oscar Linnér till DSC Arminia Bielefeld. Övergången bekräftades kort därefter av den tyska klubben. 

– Oscar är en ung men redan mycket erfaren målvakt, som också fått erfarenhet från internationella matcher de senaste åren. Vi är övertygade om att hans kvalitet gör oss mer flexibla på målvaktspositionen och kan vara väl förberedda i varje situation, sa sportchefen Samir Arabi till Bielefelds hemsida då. 

Blir Bundsliga för Nilsson och Linnér 

Klubben hade då ambitionen om att slåss i toppen, men räknades inte till favoriterna till att gå upp i Bundesliga då lag som Hamburg, Stüttgart och Hannover 09 räknades som några av de hetaste uppflyttningskandidaterna. 

Men efter att Bielefeld, med förre Elfsborgs och Sundsvallsmittbacken Joakim Nilsson, som nyckelspelare, vunnit med 4-0 mot Dynamo Dresden under måndagskvällen, är det i princip klart att Bielefeld går upp till Bundesliga. 

Oscar Linnér är andremålvakt den här säsongen, men hoppas bli nummer ett nästa år. I och med uppflyttningen aktiveras också en prestationsbaserad klausul till AIK, som klubben skrev in när Linnér såldes. 

Mijonsuccé för AIK 

Det innebär, enligt SportExpressens uppgifter, att AIK inkasserar närmare fem miljoner kronor i och med att Bielefeld nu är klara för Bundesliga.

Bielefeld har alltså nio poäng och 18 plusmål på VfB Stüttgart, som just nu ligger på kvalplats, med tre omgångar kvar att spela. Ett i princip omöjligt försprång att ta in.

Ytterligare två svenskar i Bundsliga 2021

Därmed står det nu också klart att Joakim Nilsson och Oscar Linnér spelar i Bundesliga nästa år. 

För Linus Wahlqvist och Alexander Jeremejeffs Dynamo Dresden ser det dock alltmer ut som att en nedflyttning till den tyska tredjeligan kommer närmare. Med tre omgångar kvar har Dresden fem poäng upp till FC Nürnberg, som ligger på kvalplats. 

 

 

 

Avgjorde Bundesliga 2001 med matchens sista spark