Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ungdomsledaren: ”Finns inte en promille sanning”

En ungdomsledare i IF Elfsborg har tagits ur tjänst efter att ha bestämt träff med, vad han trodde var, en minderårig pojke.

Nu nekar ungdomsledaren till anklagelserna i en intervju med Borås Tidning.

– Alla de här påståendena är direkt felaktiga. Det finns inte ens en promille sanning i dem, säger han till tidningen.

SportExpressen rapporterade i måndags om att en person i en ledande roll i IF Elfsborgs ungdomsverksamhet tas ur tjänst. 

Mannen ska ha stämt träff med, vad han trodde var, en minderårig pojke på ett hotell. I en konfrontation som sajten Dumpen gjort med mannen springer han när han i stället för pojken möter vuxna personer. 

Medarbetare på Dumpen utger sig för att vara minderåriga på olika internetforum i syfte att locka fram påstådda pedofiler. Sajten har kritiserats för att man riskerar att provocera fram brott och för sättet att bemöta anhöriga.

Kort efter att anklagelserna blev kända meddelade Elfsborg att mannen tas ur tjänst.

”IF Elfsborg har under morgonen nåtts av uppgifter som berör en av föreningens anställda – information vi tar på största allvar och agerar utifrån. Personen i fråga har omgående tagits ur tjänst”, skrev föreningen på sin hemsida.

”De här påståendena är direkt felaktiga”

I Borås Tidning berättar nu ungdomsledaren för första gången om sin version av händelsen, där han medger att han gick till träffen, men att han nekar till anklagelserna. Ungdomsledaren menar att han tidigare i sitt yrkesliv har hjälpt ungdomar som råkat illa ut på olika sätt, och att nyfikenheten drev honom att träffa den här personen.

– Men det tog inte mer än fem meddelanden innan jag fattade att det här inte är en 13-åring. Han skickade tre bilder som var helt olika. Det var inte ens några tveksamheter kring det, det var supertydligt, säger han till BT.

Tidningen rapporterar att det i chatten framgår hur ungdomsledaren är mycket angelägen om att ”13-åringen” ska visa sig själv i underkläder. Ungdomsledaren menar att han frågade i syfte att ta reda på om det verkligen var ett barn han skrev med.

– Det var det tydligaste tecknet. Det var därför jag betonade det med kalsong. Jag var extremt tydlig med att det inte skulle vara naket. Jag ville se kroppen och det var ju en vuxen. Redan innan var jag säker. Och det var kanske därför jag kunde fråga efter en sådan bild, säger han.

Ungdomsledaren menar att han gick till hotellet, för träffen med ”13-åringen”, för att han redan hade en hotellnatt bokad där. Väl där var hans plan att lämna mötet direkt. I stället blev han ertappad och fångad på bild av Dumpen.  

– Folk har kallat mig för pedofil och serievåldtäktsman, sagt att jag är full av ondska. Alla de här påståendena är direkt felaktiga. Det finns inte ens en promille sanning i dem. Det som gör ondast i mig mest känslomässigt är att bli misstrodd på det sättet, säger han.

SportExpressen har sökt ungdomsledaren och företrädare för Elfsborg som inte har velat kommentera händelsen.