Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ulrik Yttergård Jenssen aktuell för Hammarby

Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Hammarby kan värva in en norsk mittback. 

Ulrik Yttergård Jenssen har nämligen brutit kontraktet med Willem ll.

Nu är 25-åringen aktuell för Bajen i sommar.

Ulrik Yttergård Jenssen, 25, är en meriterad norsk mittback. Han kom fram i Tromsö men värvades senare till Olympique Lyons ungdomslag som han tillhörde fram till 2016 innan han lämnade för Tromsö där det blev 43 matcher och två mål för. Mellan 2018 och 2021 representerade 25-åringen Nordsjälland, där hann det bli 115 matcher och åtta mål.

I juli 2021 värvades Yttergård Jenssen av holländska Willem ll. Parterna skrev på ett kontrakt över 2024. Men sejouren i Willem ll blev kortvarig. Klubben ramlade ur högstaligan den gångna säsongen och parterna kom därefter överens om att bryta kontraktet.

Norsk back aktuell

Nu rapporterar norska lokaltidningen iTromso att Yttergård Jenssen är hemma i Norge igen där han för tillfället håller i gång med Tromsö i väntan på att ta ett beslut om nästa klubb. Den norska klubben ska enligt tidningen vara intresserad av att värva in försvararen men man ser ut att få viss konkurrens från Sverige.

Enligt iTromso har Hammarby också visat intresse, något som källor till SportExpressen bekräftar. Enligt uppgifter till SportExpressen är Yttergård Jenssen ett alternativ som Hammarby utvärderar till sommarfönstret. Bakgrunden till att Yttergård Jenssen är aktuell är att Richard Magyars kontrakt löper ut i sommar och mittbacken har övervägt att avsluta karriären mitt under pågående säsong, något som Fotbollskanalen har rapporterat om.

”Måste finnas en vilja”

Hammarbys sportchef Jesper Jansson har tidigare sagt att han hoppas kunna behålla Magyar säsongen ut men att det är upp till spelaren.

– Magyar kommer vara kvar i Hammarby, sedan måste det finnas en vilja från spelaren. På längre sikt är han jätteviktig för klubben också. Han har haft problem med foten nu men han har till 31 juli på sig. Vi har en dialog med Richard, sa Jansson i söndags.

Ulrik Yttergård Jenssen har gjort 26 landskamper för Norges U21-landslag. Den gångna säsongen gjorde 25-åringen 24 matcher för Willem ll i Eredivisie.