Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tyska klubbens bud på ÖFK:s Isherwood

Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Thomas Isherwood kan lämna Östersund i vinter.

Enligt SportExpressens uppgifter har tyska SV Darmstadt lagt ett bud på U21-landslagsmannen som nu förhandlar med Östersund om en övergång.

Redan i september visade ett antal klubbar intresse för Östersunds mittback Thomas Isherwood, 22. Italienska Serie B-klubbar Ascoli och Lecce var konkreta men Östersund var inte intresserat av att sälja U21-landslagsmannen mitt i säsongen.

– Jag fick några samtal och fick höra att det var stort intresse men jag trivs i Östersund, sa Isherwood till SportExpressen i slutet av oktober.

Mittbacken har samtidigt scoutats av utländska klubbar under hösten och i vinter är en flytt från Östersund högaktuell för 22-åringen. Redan nu finns ett konkret intresse och bud på bordet. Enligt uppgifter till SportExpressen har tyska SV Darmstadt lagt ett första bud på Isherwood.

SV Darmstadt som, till vardags spelar i 2. Bundesliga, förhandlar med Östersund om en affär och det återstår att se ifall parterna kommer överens. Samtidigt finns intresse från ett par andra utländska klubbar också.

Har gjort två mål

Spelarens agent Blash Hosseini om uppgifterna:

– Jag måste vara tråkig och svara inga kommentarer. Men generellt tycker jag att Thomas Isherwood är för bra för att spela i en klubb som Östersund, säger han.

Thomas Isherwood har gjort 25 allsvenska matcher för Östersund den här säsongen och gjort två mål. Mittbacken har också gjort sju U21-landskamper. 

SV Darmstadt ligger i skrivande stund på en elfteplats i tyska andradivisionen med tolv inspelade poäng på nio matcher, sex poäng bakom ettan Greuther Fürth.

SportExpressen har sökt Östersunds vd Michael Schahine.