Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas lämna Dif: ”Jag hade gärna suttit kvar”

Djurgården blev svenska mästare 2019. Här firar de guldet efter sista omgången.
Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: EUROSPORT

Johan Arneng tvingas lämna Djurgårdens styrelse.

Den 40-årige expertkommentatorn vill undvika en intressekonflikt när Discovery börjar sända allsvenskan.

– Jag hade gärna suttit kvar, säger Arneng till Fotbollskanalen.

Johan Arneng valdes 2019 in i Djurgårdens styrelse i ytterligare två år men nu aviserar han att kan kommer hoppa av sitt uppdrag redan i mars i år.

Arneng har länge varit expertkommentator för Discovery och när bolaget börjar sända allsvenskan i vår kommer han börja jobba med serien. Det innebär att han inte kan sitta kvar i Djurgårdens styrelse.

– Jag kommunicerade med valberedningen tidigt och det var också så att Discovery visste om att jag sitter i styrelsen. Det pratade vi om tidigt så det var inga konstigheter, säger Arneng.

Arneng: ”Jag måste tjäna pengar”

Johan Arneng säger också att han gärna hade suttit kvar i styrelsen om det varit möjligt.

– Jag har tyckt att det varit väldigt kul att sitta i styrelsen och jag har lärt mig mycket på det. Att få jobba för Djurgården har varit väldigt givande. Samtidigt så måste jag tjäna pengar någonstans också så på så sätt var det inte ett svårt beslut, men jag hade gärna suttit kvar i styrelsen.

Arneng gjorde fem säsonger i Djurgården under sin karriär. Förutom sin tid i Stockholmsklubben gjorde han flera säsonger i norska klubbar och ett par säsonger i Syrianska och Sirius.