Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tvingades gömma sig – för AIK:s supportrar

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Från tredje divisionen i England till en allsvensk toppstrid.

AIK:s nye ytter Zachary Elbouzedi, 23, fick presentera sig för hemmapubliken i 2-0-vinsten mot Kalmar – och han har bara gott att säga om sin nya klubb.

– När jag hörde talas om AIK:s intresse blev jag chockad för jag visste hur stor klubben var, säger Elbouzedi.

AIK har länge varit på jakt efter en offensiv ytter. Det landade tillslut på den irländske 23-åringen Zachary Elbouzedi, som även fick visa upp sig för hemmapubliken under AIK:s 2-0-vinst mot Kalmar.

– Atmosfären var helt otrolig, från sekunden jag satte min fot på planen. Det kändes bra, och man kunde känna av publiken, säger han.

Jämförs med Erick Otieno

Elbouzedi kommer senast från spel i Lincoln City och har tidigare representerat Irlands U21-landslag. Han kommer från den tredje divisionen i England till en titelkandidat i Sverige.

– När jag hörde talas om AIK:s intresse blev jag chockad för jag visste hur stor klubben var. Men jag tror att tränaren (Bartosz Grzelak) hade sett mig när jag spelade U21 för Irland mot Sverige. 

Han fortsätter:

– I Sverige kände jag till AIK, Malmö FF och IFK Göteborg. Jag kände till lite, inte så mycket. Nu vet jag mer.

Grzelak hyllar sitt nyförvärv och jämför honom med en annan spelare som har blommat ut rejält denna säsong.

– Han är spännande, ser väldigt lovande ut. Han är snabbare än Erick Otieno, det är något riktmärke. Han kommer in och sätter i gång lite kontringar och dödar tid. När han kommer upp i matchform är han nyttig för oss, säger Grzelak.

Gömde sig för supportrarna

Irländaren berättar om en annorlunda händelse för två veckor sedan när han var på AIK:s träningsanläggning innan han hade skrivit på, och var tvungen att hållas gömd från AIK:s supportrar.

– Jag var här för två veckor sedan och på fredagen kom supportrarna till träningen. Klubben ville inte att de skulle se mig så jag fick gå ut 15 minuter senare. Jag var i gymmet och jag kunde höra supportrarna i 15 raka minuter, det gav mig en liten provsmakning på nivån, säger Elbouzedi.

Han fortsätter att hylla supportrarnas insats mot Kalmar.

– Jag har aldrig varit med om att publiken sjunger i 90 minuter. Det var otroligt. När jag byttes in fick jag hejarop och det gav mig en liten boost. Men när fansen är så där får man som spelare de där extra tio procenten att göra jobbet.

23-åringen fick bara spela i några minuter i segermatchen. Han är inte redo för en hel match ännu.

– Jag vet inte när jag kan spela 90 minuter, du måste fråga klubben. Jag vill spela nu men det måste stegras på ett smart sätt. Förhoppningsvis snart.


Minns du målkungarna? Här är alla vinnare sedan 2015