Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tvekar om framtiden: ”Det har irriterat mig”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Säsongen är över och Niklas Gunnarsson sitter på utgående kontrakt.

Mittbacken har fortfarande inte tagit något beslut om framtiden.

– Jag vet att jag är intressant i andra länder så jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra, säger Gunnarsson. 

Niklas Gunnarsson, 27, sitter på ett utgående avtal i Djurgården och har fortfarande inte fattat ett beslut om sin framtid.

Något kontraktsförslag ligger ännu inte på bordet och parterna har enligt mittbacken själv ingen dialog alls för närvarande.

"Vi har inte haft någon dialog"

– Vi har inte haft någon dialog. Jag har fått besked att jag kan vänta så länge jag vill och jag har inte bestämt mig ännu. Jag vet att jag är intressant i andra länder så jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra, säger Niklas Gunnarsson.

– Men jag trivs väldigt bra här och har också en bra dialog med Bosse Andersson, jag har känt honom sedan jag var 13 år gammal. Vi har en stor respekt för varandra.

Vill klubben ha kvar dig?

– Ja, det tror jag. Det vore väldigt konstigt om de inte ville ha kvar mig. De vill ha kvar mig, det är inget tvivel om det, vårt första snack var i maj redan. Men jag har känt, precis som jag sagt till dig tidigare i år, att speltiden är viktig. 

"Det som irriterat mig"

Konkurrensen i Djurgården har varit tuff. Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Jonas Olsson, Erik Johansson och Marcus Danielson har alla konkurrerat på samma positioner. Gunnarsson har dessutom agerat backup på högerbackspositionen efter att Felix Beijmo lämnat klubben för Werder Bremen. 

När han summerar säsongen är han inte nöjd med speltiden.

– När vi började säsongen vann vi borta mot AIK med 2-0 och mot Östersund med 1-0. Jag var den enda spelare som blev bänkad fyra matcher i rad. Vad mer ska man förvänta sig av när man håller nollan och vinner två matcher i rad som mittback? Det är väl det som irriterat mig mest, då kände jag att jag hellre väntar till slutet av säsongen så får vi ta den biten då. 

Hur länge orkar du vänta?

– Jag tycker det är skönt. Jag vet att jag varit en grym ambassadör för klubben. Jag har en fantastisk relation till fansen och kansliet, jag har gjort bra resultat för klubben. Den här stressen finns inte. Nu vill jag vara med familjen och vänner så får man ta ett avgörande beslut när det känns rätt.