Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tusentals fans på plats när AIK premiärtränade

Foto: Anel Avdic.
Daniel Sundgren och Heradi Rashidi. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

AIK har sparkat i gång fotbollssäsongen 2019. 

På torsdagskvällen samlades omkring 2000 AIK-supportrar på Skytteholms IP för att titta på lagets första fotbollspass. 

Fotbollssäsongen 2019 är i gång för de regerande svenska mästarna AIK. 

På torsdagskvällen tränade AIK:s herrar och damer på Skytteholm i Solna framför omkring 2000 AIK-supportrar, som onekligen gjorde sitt för att stämningen och inramningen skulle bli så bra som möjligt. Ett femtiotal pyroteknikpjäser tändes, i olika färger, och stämningen var onekligen storartad trots det kylslagna vädret.

Norling: "En bra språngbräda"

Samtliga spelare i AIK:s spelartrupp var på plats och tränade, förutom Robin Jansson och Oscar Linnér som är med landslaget på januariturnén. Robert Lundström, som ådrog sig en allvarlig knäskada i fjol, tränade också dock på egen hand.

AIK:s huvudtränare Rikard Norling höll inledningsvis ett tal på innerplanen där han konstaterade att laget ser fram emot säsongen som kommer. 

– Vi ser guldet, det klart att vi har det med oss, men det är en fin språngbräda in i det här året. Vi är medvetna om att kraven inte minskar, snarare tvärtom. Det innebär både Europaspel och försöka försvara det som vi vann i fjol. Det förstår alla, då behöver vi jobba på, säger Norling.

Wesström om truppbygget

Sportchefen Björn Wesström fick svara på frågor om truppbygget.

– Status är generellt att vi försöker jobba med kontinuitet, har man vunnit något ska man bygga vidare på det och inte riva upp något. Grunden är det vi gjort, den truppen vi hade 2018, var fantastiskt och då ska vi bygga vidare på det, säger han.

På frågan om Kristoffer Olsson, som lämnat AIK för Krasnodar, hade fler alternativ än den ryska klubben, svarar Wesström.

– Det fanns inga andra alternativ än Krasnodar, det var den enda klubben som la ett konkret bud. Allt annat är rykten. Han hade att välja på Krasnodar. Vi nådde de nivåerna som vi bestämde oss för och då får man vara nöjd.

Vad saknas i truppen?

– Vi är i en situation där det är ungefär en spelare ut och en spelare in. Vi har inte sett Kristoffer Olssons ersättare in, det jobbar vi hårdast för. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!