Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tungt skadebesked för AIK – borta länge

Filip Rogic.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Eric Kahl.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Inget spel alls i allsvenskan innan EM.

Så ser det ut att bli för de båda AIK-spelarna Filip Rogic och Eric Kahl.

– Det är tur i oturen att man bara missar åtta matcher i år, säger tränaren Bartosz Grzelak till Fotbollskanalen.

AIK har haft förhoppningar om att vänsterbacken Eric Kahl ska komma tillbaka i spel under vårsäsongen men nu ser det ut som att det inte blir något spel alls innan EM-slutspelet i sommar.

– Han är borta ett tag till. Han ska också träna sig i form för att kunna spela. Vi får se om han hinner tillbaka innan uppehållet, säger AIK:s tränare Bartosz Grzelak till Fotbollskanalen.

Den centrale mittfältaren Filip Rogic har inte spelat för AIK sedan cupmatchen mot AFC Eskilstuna i slutet av februari.

Kahl och Rogic missar matcher 

– Vad gäller Filip skulle jag säga att det är 100 procent säkert att han missar hela vårsäsongen. Vad gäller Eric Kahl är det rätt hög sannolikhet att han gör det också, säger Bartosz Grzelak till Fotbollskanalen.

Han fortsätter: 

– Det är tur i oturen att man bara missar åtta matcher i år. Det är 22 omgångar kvar efter EM. Det är det positiva i det. Det är mer än två tredjedelar kvar av säsongen när vi startar upp igen.

AIK tar emot Elfsborg på Friends arena under söndagen. Inte heller de skadade backarna Per Karlsson och Jetmir Haliti är tillgängliga till den matchen.