Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi får inte vara så här – bedrövligt”

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Ett drömavslut från Muamer Tankovic räckte inte för Hammarby på söndagen.

Helsingborg kom tillbaka två gånger om och mötet slutade 2-2.

– Målen vi släpper in är fruktansvärda. Jag är mest bedrövad, säger Bajens tränare Stefan Billborn.

Redan efter 12 minuter spräckte Bajens Imad Khalili nollan. Men det var assisten som stack ut. Muamer Tankovic klev in från vänster och drog av ett superavslut. Ribba, stolpe, stolpe – innan Khalili satte dit pannan precis vid mållinjen. Kanske karriärens enklaste mål.

1-0 stod sig halvleken ut och när den andra drog i gång var det Helsingborg som fick en drömstart.

Van den Hurk vann sin duell mot Tim Söderström på högerkanten och fick ordentligt med yta att avancera på. Max Svensson som stod fri i straffområdet kunde lätt styra in kvitteringen i den 47:e minuten.

HIF kvitterade – igen

Några minuter senare kom Bajen tillbaka och Aron Johannsson skickade in 2-1 efter Kacaniklics inlägg.

Helsingborg skulle kvittera för andra gången i matchen. Max Svensson frispelade Alex Timossi Andersson som avslutade säkert.

– Man slår en 40 meters markboll och vi har tre man i linje. Vänsterbacken hänger kvar men att Helsingborg får slå en markpassning 40 meter rakt igenom våra lagdelar, vi vill inte släppa in den typen av mål på den här nivån, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn om målet.

Bajen fortsatte bjuda på chanser och HIF kunde enkelt spela igenom försvarslinjen. Dock utan resultat och matchen slutade 2-2.

– Det var en jämn match så jag känner besvikelse. Vi hade möjlighet att kunna dominera mer än vad vi gjorde, framför allt i första halvlek. Vi slarvar en del och vi är för passiva i försvarsspelet, säger HIF-tränaren Olof Mellberg.

Laget som nu går om AIK i tabellen knep en poäng med fjärdemålvakten Ian Pettersson mellan stolparna.

– Det har varit en kamp hela säsongen. Värst var det till att börja med, då spelade vi helt utan mittfältare. Sen helt utan försvarare och nu helt utan målvakter. Det är svårt att få kontinuitet, säger Mellberg.

”Målen vi släpper in är fruktansvärda”

Stefan Billborn är besviken.

– Jag tycker inte det är en så jämn match, det är en slarvig match från vår sida. Tempot är dåligt i anfall och försvar, framför allt i första halvlek. Vi har 25 avslut, tolv på mål tror jag.

– Men vi är kraftlösa. Målen vi släpper in är fruktansvärda. Jag är mest bedrövad. Vi kommer inte upp i nivå och får ingen struktur på läget trots avsluten vi har plus åtta hörnor, säger Hammarbys tränare.

Även Aron Johannsson var frustrerad över poängtappet.

– Jag är väldigt besviken och frustrerad. Vi tar ledningen två gånger och lyckas inte hålla det, när vi gjorde 2-1 spelade vi bra och skapade flera chanser. Vi kunde dödat matchen men i stället gör de 2-2 på en kontring. Det är så frustrerande just nu.

Finns det någon förklaring till varför ni pendlar i prestation hela tiden?

– Jag önskar att satt på svaret för då skulle det inte hända. Jag vet inte riktigt, det är svårt att förklara. Som du säger, vi är som en berg- och dalbana, först spelar vi riktigt bra och helt plötsligt stänger vi bara av, vilket inte är bra. Vi är medvetna om det men behöver fixa det.