Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga skador – när Norrköping tappade

Samuel Adegbenro gav IFK Norrköping ledningen.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Abdelrahman Saidi kvitterade för Degerfors.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Christoffer Nyman gick ut skadad efter att han blev inbytt.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Samuel Adegbenros succé fortsätter.

Men IFK Norrköping tappade ledningen hemma mot Degerfors och matchen slutade 1-1.

Dessutom tvingades både Adegbenro, Ari Skúlason och Christoffer Nyman gå ut med skador.

– Det är enskilda situationer som blir tuffa och lite oturliga för vår del speciellt, säger Alexander Fransson i Discovery+.

IFK Norrköping inledde enligt planen hemma mot Degerfors när klubbens store succéspelare hittade nätet igen i den 38:e minuten.

Precis som i den senaste hemmamatchen mot AIK slog Sead Haksabanovic ett inlägg till Samuel Adegbenro och nigerianen styrde in 1-0 med pannan. Målet var Adegbenros sjätte mål på lika många matcher i den allsvenska inledningen och han toppar skytteligan, två mål före Elfsborgs Marokhy Ndione.

Degerfors kom tillbaka mot Norrköping

Drygt tio minuter in i den andra halvleken kom Degerfors kvittering.

Erik Lindell spelade bollen ”snett inåt bakåt” till Abdelrahman Saidi som fick ett skottläge vid straffområdeslinjen och placerade bollen perfekt till vänster om Oscar Jansson i målet.

Det var Saidis första allsvenska mål i hans första allsvenska start.

– Det är något jag har längtat efter. Jag trodde aldrig att det skulle hända i matchen jag fick starta, säger Saidi i Discovery+.

Jonathan Levi var nära att ge tillbaka ledningen till Norrköping kort efter kvitteringen men hans skott med högerfoten utanför straffområdet tog klockrent i stolpen och studsade ut. Dessutom skadade sig Samuel Adegbenro några minuter senare och tvingades gå ut.

Tre skador för IFK Norrköping

Därefter hade båda lagen ett par chanser att avgöra matchen men inget av lagen tog den och Norrköping tvingades även till fler byten på grund av skador.

Först åkte Ari Skúlason på en läskig smäll och lämnade på bår efter att ha legat utslagen på planen. Därefter trampade Christoffer Nyman fel när han skulle skjuta och linkade av planen bara en dryg kvart efter att han byttes in i stället för Samuel Adegbenro. 

Förra årets skyttekung Christoffer Nyman har haft problem med skador i inledningen av allsvenskan och gjorde comeback i torsdagens match.

– Det är jobbigt att se. Han behöver inte mer skador, säger experten Anders Andersson i Discovery+.

Norrköpings Alexander Fransson tycker att skadorna var olyckliga.

– Det är enskilda situationer som blir tuffa och lite oturliga för vår del speciellt. Det var en tuff match och det är klart man är besviken, säger Fransson i Discovery+.

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.