Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga beskedet: ”Har fått en hjärnskakning”

Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Derby på söndag mellan Djurgården och Hammarby. 

Då kommer blåränderna få klara sig utan sin lagkapten Marcus Danielsson som kolliderade med sin egen målvakt Tommi Vaiho under matchen mot Norrköping.  

– Han har definitivt fått en hjärnskakning, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf. 

Det vankas stockholmsderby på söndag. Djurgården mot Hammarby. Senaste mötet var i svenska cupen där blåränderna lyckades vinna efter en straffläggning. 

Lagkaptenen i Djurgården, Marcus Danielsson, har varit en tongivande spelare under början av säsongen och har stått för flera bra insatser. 

Men han kommer inte att komma till spel i derbyt. Ett tungt avbräck för Djurgården. 

Krockade med egna målvakten 

Under matchen mot Norrköping under torsdagskvällen krockade lagkaptenen Marcus Danielssonmed sin egen målvakt Tommi Vaiho i en situation i början av den första halvleken. 

Danielsson blev liggandes kvar och tvingades att byta. Djurgårds-fansen höll andan. Mittbacken fördes till sjukhus och nu bekräftar klubben att han inte kommer att komma till spel mot Hammarby på söndag. 

– Han mår efter omständigheterna okej. Han har fått en smäll på axeln också. Man får se hur lång tid det tar. Han har definitivt fått en hjärnskakning. Så där vet man ju inte. Det är hjärntrappa som gäller. Det kan gå ganska snabbt men det kan dra ut på tiden också. Det vi vet är att han knappast lär vara tillgänglig för söndag, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf. 

Marcus Danielsson liggandes efter smällen. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Jacob Une Larsson en tänkbar lösning 

Hur tänker du som tränare nu när lagkaptenen är borta inför söndagen? 

– Vi har bra mittbackar. Tre extremt bra mittbackar i Une, Mackan och Erik. Det ska nog lösa sig. Men det är klart det är tungt att tappa Mackan (Danielssson) som har varit vår kapten och en jätteduktig mittback. Men det är därför man har dryga 20 spelare i truppen. Klart att vi löser det inför söndag. 

Är det Jacob Une Larsson som går in bredvid Erik Berg? 

– Spelarna ska få laget före dig men det känns väl inte helt otänkbart. 

Thomas Lagerlöf har knappt hunnit suttit ner och analysera matchen mot Norrköping som spelades under torsdagskvällen. Men säger så här om derbyt som stundar. 

– Det är tajt mellan matcherna. Men vi vet vad Hammarby är bra på. Det kommer vara mycket folk och en extrem rolig match att spela. Det är tankarna man har just nu.  

– Vi behöver vara skickliga att hantera försvarsspelet i ytterzon mot Hammarby. Vi behöver vara skickliga i vårt passningsspel så att dem flyttar lite på sig. Det hackade lite mot Norrköping under första halvleken. 

Vad tänker du om hur tabellen ser ut? Ni är serieledare och Hammarby ligger längre ner i tabellen? 

– Vi är glada för alla poäng vi tar. Men det är tidigt. Vi får komma halvvägs in i serien innan man börjar prata om topplag och bottenlag. Men det är en styrka vi tar med oss att komma tillbaka från ett underläge i matchen mot Norrköping. 

Är ni favoriter? 

– Hammarby är et bra fotbollslag men det är vi också. Favoriter hit och dit. Det lägger jag inte någon vikt i. Vi kommer behöva göra en bra match för att vinna.