Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bajens tunga besked: ”Är ingen fantom...”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Guldjagande Hammarby får klara sig utan målvakten Johan Wiland även i söndagens bortamatch mot Östersund.

Det bekräftar tränaren Stefan Billborn.

– Davor (Blazevic) kommer att stå, säger Billborn.

Det är axelbesvär som fortsätter att vara ett problem för Johan Wiland.

Samtidigt känner nog inte Stefan Billborn någon större oro inför de två avslutande matcherna eftersom ersättaren Davor Blazevic storspelat i segermatcherna mot Djurgården och Malmö FF.

Nu blir det Blazevic i mål även i söndagens bortamatch mot Östersund.

– Wiland hade en ny koll i dag, det är det enda jag vet. Han var inne tidigt i morse och tränade för att han skulle ha ett läkarbesök. Jag vågar inte säga exakt vad, magnetröntgen kanske, säger Billborn.

Inget spel mot Östersund med andra ord?

– Davor kommer att stå.

Hur ser de sista matcherna ut för Wiland?

– Det vet jag inte. Men Johan måste träna först. Johan är en jättebra målvakt, men han är ingen fantom som kan komma och inte ha tränat på hur många veckor som helst och ska vara bättre än Davor. Så är det inte. Vi har fullt förtroende för Davor, han bara växer hela tiden. Han kommer att stå mot Östersund.

”Får alltid smällar”

På Hammarbys träning fick anfallaren Nikola Djurdjic en smäll och blev liggande, men enligt Stefan Billborn var det inget allvarligt.

– Han får alltid smällar. Han har ju massa skruvar i fötterna och grejer. När han får en spark ligger han ned. Men det ser jättebra ut. Jag tror inte att vi har haft så här bra skadeläge under hela säsongen. David Fällman är 100 procent. Vi har låtit spelarna som tränar med Frej vara hos Frej den här veckan. Dels har Frej en viktig match, dels är det bra för oss att tajta till gruppen.

Inför de sista två omgångarna ligger Hammarby på andra plats i allsvenskan, tre poäng bakom serieledande Djurgården.

Förutom Östersund har Hammarby kvar att möta Häcken på hemmaplan.